Noi date de la AstraZeneca. Vaccinul are o eficienţă de 76%

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
vaccin_astra_zeneca
vaccin_astra_zeneca

Compania farmaceutică AstraZeneca a furnizat noi date care dovedesc că vaccinul Covid-19 este extrem de eficient. Vaccinul are o eficienţă de 76%.

Reprezentanții AstraZeneca au declarat, joi, citând datele unui studiu aflat în faza III pe aproximativ 32.500 de persoane, că pentru cei de peste 65 de ani, eficiența este de 85%, conform DPA.

Acest lucru înseamnă că în rândul subiecților mai în vârstă dintr-un grup vaccinat au apărut cu 85% mai puține cazuri de boală.

AstraZeneca a vorbit despre o eficacitate de 100% împotriva bolilor severe sau critice și a spitalizării.

Una dintre cifrele emise joi este totuși mai mică decât cea emisă luni, când compania susținea că vaccinul său are o eficiență de 79% împotriva Covid-19. Acum, potrivit companiei, vaccinul are o eficienţă de 76% împotriva coronavirusului, după o noua analiză a studiului său din SUA.

 

Vaccinul a fost bine tolerat și nu au fost identificate probleme

 

De asemenea, compania a remarcat că, potrivit ultimelor date, vaccinul a fost bine tolerat și nu au fost identificate probleme de siguranță.

Agenţia americană de sănătate pusese la îndoială datele studiului despre eficacitatea vaccinului AstraZeneca, iar compania se angajase să furnizeze date recente despre studiile clinice ale vaccinului său.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel