Neuralink a realizat primul implant cerebral la o ființă umană

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Elon Musk a anunțat pe platforma X că, pentru prima dată, o ființă umană a primit un implant cerebral. Performanța a fost realizată de start-up-ul său Neuralink. Miliardarul a spus că operația a fost efectuată duminică noapte și că pacientul se recuperează bine și că rezultatele inițiale arată o detectare promițătoare a vârfurilor neuronale.

Anunțul făcut de Elon Musk marchează un moment decisiv în tentativele pe care Neuralink le-a făcut pentru a putea schimba viața din laborator și în lumea reală, anunță cnn.com

FDA a dat, anul trecut, companiei Neuralink autorizația pentru a efectua prima testare a implantului său pe oameni. Dorința start-up-ului este de a ajuta pacienții să depășească paralizia și alte afecțiuni neurologice. Anul trecut, în luna septembrie, Neuralink a anunțat că a primit aprobarea pentru recrutare pentru studiul uman.

De mai bine de 10 ani Neuralink lucrează la dezvoltarea implanturilor pentru a conecta creierul uman la un computer. Primul produs de la Neuralink se va numi Telepathy, a mai anunțat Elon Musk în altă postare.

În luna mai a anului trecut, Neuralink a primit aprobarea FDA pentru a efectua studii clinice umane, iar câteva luni mai târziu a început să recruteze pacienți cu tetraplegie cauzată de leziuni ale măduvei spinării cervicale sau scleroză laterală amiotrofică (ALS).

Pacienților care participă la studiu li se vor implanta chirurgical un cip plasat în partea creierului care controlează intenția de a se mișca. Cipul va fi instalat de un robot și va înregistra și trimite semnale ale creierului unei aplicații, cu scopul inițial de a a oferi oamenilor capacitatea de a controla cursorul sau tastatura unui computer folosind doar gândurile lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel