Nelu Tătaru spune când va scădea numărul de cazuri Covid-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, consideră că scăderea numărului de infectări zilnice cu virusul SARS-CoV-2 s-ar putea produce peste o săptămână şi jumătate, cu condiţia ca românii să respecte regulile impuse de autorităţi, inclusiv masca în spații deschise.

Într-o conferință de presă, la Galați, ministrul Sănătății a spus că numărul de azuri de COVID-19 ar putea să scadă peste cel mult o săptămână și jumătate.

„Ţine foarte mult de comportamentul fiecăruia dintre noi. În măsura în care oamenii vor respecta măsurile de protecţie nou-instituite, inclusiv purtarea măştii de protecţie în aer liber, s-ar putea înregistra o scădere a numărului de îmbolnăviri. Asta ar însemna ca într-o săptămână şi jumătate să avem un platou urmat de o scădere a numărului de cazuri”, a declarat, la Galaţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

 

Tătaru: În caz contrar, spitalele vor fi foarte aglomerate

 

În caz contrar, spitalele vor fi foarte aglomerate, avertizează ministrul Tătaru.

„Dacă nu vor respecta regulile, vom vedea de la o zi la alta un număr crescător de cazuri care vor sufoca unităţile medicale, în special Terapia Intensivă. Atunci va fi un pic mai dificil”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat în judeţul Galaţi pentru a inaugura două dispensare comunalei. La ceremonii Nelu Tătarul a fost însoţit de mai mulţi lideri liberali locali.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel