Nelu Tătaru, anunț important pentru pacienții asimptomatici cu Covid-19

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Știrile PRO TV
Sursa foto: captură Știrile PRO TV

 Persoanele asimptomatice depistate cu Covid-19 nu pot fi externate în acest moment, când cazurile noi sunt în creștere, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Întrebat vineri la Focșani dacă ia în calcul externarea pacienților asimptomatici, Tătaru a răspuns: „Purtăm în acest moment discuții. Sunt patologii care pot fi concomitente și atunci, chiar dacă este asimptomatic, în cazul unor patologii concomitente trebuie tratat cu mai multă atenție”.

„Evaluarea la 6-7 zile și externarea la 10 zile rămân în perspectivele noastre, dar în condițiile în care vom vedea că avem un număr în scădere”, a adăugat ministrul.

Potrivit acestuia, autoritățile nu pot gestiona „returnarea către domiciliu sau societate” a unor cazuri confirmate pozitiv cât timp sunt multe îmbolnăviri noi.

Avocatul Poporului ceruse analizarea situației persoanelor asimptomatice depistate pozitiv cu COVID-19 internate obligatoriu în spitale și măsuri pentru respectarea prevederilor legale referitoare la consimțământul pacienților, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel