Medicii de la urgențe primesc ajutor. Medicii de familie vor face muncă voluntară zilnic

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Medicii de la urgențe primesc ajutor. Medicii de familie vor face muncă voluntară zilnic
Medicii de la urgențe primesc ajutor. Medicii de familie vor face muncă voluntară zilnic

30 de medici de familie și asistente au hotărât să-și ajute colegii care lucrează la urgențe, în spitalul din Arad. Cadrele medicale abia mai fac față numărului mare de pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Voluntarii urmează să se ocupe timp de o lună de triajul bolnavilor. În plus, aceștia vor face muncă voluntară zilnic, incusiv în weekend, scrie ȘtirileProtv.

Potrivit reprezentanților spitalului, între 40 și 60 de pacienți sunt aduși în fiecare zi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Arad. În ultimele 24 de ore, în județ, au fost raportate 407 infectari - un record absolut. Astfel, având în vedere situația critică, medicii de familie au decis să dea o mână de ajutor. În timpul săptămânii, aceștia vor fi prezenți în spital de la ora 15 până dimineața, la 8, iar în weekend vor face ture de câte 24 de ore, potrivit ȘtirileProtv.

„Este o inițiativă lăudabilă și efectiv am văzut că este nevoie să ne ajutăm. Ei oricum au o activitate intensă la cabinete, urmăresc pacienții pozitivi și pe lângă aceasta, în timpul liber, vin și lucrează la Unitatea de Primiri Urgențe”, a declarat directorul DSP Arad, relatează ȘtirileProtv.

 

Și elevii unor școli postliceale se implică

 

În plus, acest ajutor nu ar urma să fie singurul. Elevii unor școli postliceale doresc să se implice și ei. Aceșia vor ajuta brancardierii să transporte pacienții bolnavi de Covid.

„Orice ajutor este absolut bine venit. S-au hotărât voluntari, nu sunt plătiți mai mult decât atât, s-au hotărât să vină și cu asistenții din cabinet. Organizațiile de voluntari din oraș ne-au furnizat o surpriză foarte plăcută în sensul că, de mâine, vom avea și ajutor pentru transportarea bolnavilor”, a transmis un medic de la UPU Arad, potrivit ȘtirileProtv.

De la începutul pandemiei, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Arad au mai lucrat ca voluntari mai mulți studenți și medici rezidenți.

 

Probleme în spitalul din Timișoara

 

Recent, spitalul din Timișoara s-a confruntat cu o serie de probleme, după ce orașul a rămas fără căldură. Astfel, pacienții au înghețat în saloane. Ulterior, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că un furnizor temporar de gaz a transmis contractul semnat și Colterm va începe furnizarea căldurii și apei calde în locuințele timișorenilor și în spitale. 

Cu toate acestea, el spune că este o soluție temporară, deoarece noul furnizor a acceptat să semneze acest contract doar până astăzi, 1 noiembrie, ora 7.00. Deoarece cantitatea de gaz este limitată, sistemul va funcționa doar la un nivel minim, a precizat primarul, potrivit Digi24.

,,Un furnizor temporar de gaz a transmis contractul semnat și Colterm va începe cât de repede se poate furnizarea căldurii și apei calde în locuințele timișorenilor și în spitale. Din motive tehnice, va dura câteva ore până când acest lucru se va simți în calorifere. Din păcate, asta este doar o soluție temporară. Noul furnizor a acceptat să semneze acest contract doar până luni, 1 noiembrie, ora 7, iar deoarece cantitatea de gaz este limitată sistemul va funcționa doar la un nivel minim.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel