Medicii amenință cu PROTESTE: „Suntem pregătiți să luptăm în stradă!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Medicii din Sindicatul Promedica îi transmit premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care anunță că vor ieși în stradă și vor protesta în cazul în care Guvernul va reduce sau chiar opri salariile angajaților din Sănătate.

„Domnule prim-ministru al României, reprezentanții Sindicatului medicilor Promedica și USMR – Alianța Medicilor doresc să vă atragă atenția, în mod public, asupra unui aspect extrem de important, pentru buna funcționare a sistemului medical: asigurarea salariilor personalului medical, indiferent de situația economică. (...) Suntem pregătiți să luptăm pentru drepturile noastre, în stradă! Ne-am săturat să auzim mereu același: „nu mai sunt bani". Avem cu toții nevoie de soluții, nu de amenințări, debusolare și teama că mâine nu ne vom primi banii. Așteptăm de la dumneavoastră perspectiva unui viitor mai bun, a asigurării unui climat de muncă benefic desfășurării activității medicale", se arată în scrisoarea deschisă a sindicatului Promedica.

Medicii îi atrag atenția lui Ludovic Orban să nu uite promisiunile pe care le-a făcut inainte de a ajunge la guvernare și să trateze Sănătatea cu seriozitate.

„Dacă medicilor nu le sunt respectate drepturile salariale cuvenite, suntem pregătiți să luptăm în stradă. Avem toleranță zero față de orice tentativă de a nu asigura salariile medicilor sau de a le reduce. Suntem gata să protestăm pentru a ne apăra. Scăderea salariilor va lăsa România fără medici buni. Scăderea salariilor medicilor ar atrage după sine un exod masiv al cadrelor medicale, către spitalele din alte state, unde sunt tratați cu respect și remunerați pe măsura muncii depuse", se mai arată în sursa citată.

Prin respectarea drepturilor salariale ale medicilor, sindicaliștii spun că premierul previne apariția unei crize majore în sistemul sanitar.

În comunicatul de presă transmis, sindicaliștii enumeră câteva afirmații de-ale lui Orban care au creat îngrijorare: „Nu sunt bani pentru salarii în sănătate până la sfârșitul anului",„ Gaura PSD, în Sănătate", „Nu sunt bani pentru salarii și programe", informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel