Medic anestezist acuzat de otrăvirea a 30 de pacienţi. Noi detalii din anchetă

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

O nouă inculpare a fost pronunţată miercuri în Franţa împotriva unui medic anestezist suspectat că ar fi otrăvit 30 de pacienţi, provocând moartea a 12 dintre ei, relatează AFP.

Între 2008 şi 2017, doctorul Frederic Pechier ar fi modificat conţinutul pungilor de perfuzie ale pacienţilor din două clinici private din Besançon (estul Franţei) pentru a le provoca un stop cardiac şi a-şi demonstra apoi abilităţile de resuscitare, dar şi pentru a-şi discredita colegii cu care era în conflict.

Ancheta judiciară a fost deschisă în 2017 când unul dintre colegii săi a tras un semnal de alarmă după trei stopuri cardiace inexplicabile ale pacienţilor în plină operaţie.

Frederic Pechier, în vârstă de 51 de ani, a fost miercuri pus sub acuzare pentru a treizecea otrăvire, la sfârşitul unei audieri cu judecătorul responsabil cu acest dosar, a declarat procurorul Republicii din Besançon, Etienne Coats.

Ancheta ar putea fi în curând închisă chiar dacă suspectul urmăreşte să recuze judecătorul căruia îi contestă metodele de instrumentare a acestui dosar.

Apărarea s-a plâns că nu a primit înainte de aceste noi interogatorii un "pre-raport" de expertiză care a servit ca bază pentru aceste audieri.

Medicul anestezist, aflat în prezent în libertate sub control judiciar, a depus, de asemenea, un recurs împotriva deciziei recente a judecătorului de a-i interzicere să profeseze medicina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel