Masca rămâne obligatorie în transportul public din Spania, iar Guvernul ia în calcul extinderea măsurii

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Experții în sănătate ai guvernului spaniol au fost de acord să nu revizuiască utilizarea măștilor de față în transportul public până în martie 2023, potrivit unui nou raport, moment în care va fi trecut aproape un an întreg de când au fost eliminate alte reguli privind obligativitatea măștilor. 

Deși măștile nu mai sunt obligatorii în spațiile publice închise (cu excepția spitalelor, farmaciilor, centrelor de îngrijire și a altor centre legate de sănătate) începând cu 20 aprilie 2022, acestea trebuie purtate în continuare în transportul public din Spania, cum ar fi în autobuze, avioane, taxiuri, vagoane de metrou și trenuri.

Potrivit unui raport publicat pe site-ul de știri spaniol Voz Populi, Unitatea de Urgență a Spaniei a fost de acord să nu revizuiască regulile privind măștile de față din Spania până în martie 2023, chiar dacă toate celelalte restricții interne și de călătorie Covid-19 au fost ridicate înainte de vara anului 2022.

Articolul, care citează surse interne ale guvernului spaniol, adaugă că acum Comisia de Sănătate Publică (organismul care consiliază Ministerul spaniol al Sănătății cu privire la măsurile care trebuie introduse) ar fi fost de acord să amâne orice posibile modificări până în martie și, în prezent, să mențină regula în vigoare "pentru o perioadă nedeterminată", deoarece "nu este momentul potrivit pentru a elimina măștile din cauza sosirii iernii".

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății susține că nu a fost stabilită o dată fixă pentru revizuirea legislației privind măștile de față.

Spania calcă pe urmele Germaniei

 

"Urmăm abordarea germană", a declarat pentru Voz Populi sursa Unității de Urgență, cu referire la faptul că Germania este singura țară din Europa care are reguli de purtare a măștilor similare cu cele din Spania.

La 1 octombrie, în Germania au intrat în vigoare noi măsuri care prevăd că pasagerii cu vârsta de peste 14 ani trebuie să poarte măști FFP2 în trenurile de lungă distanță, iar guvernul german a declarat că nu va revizui legislația până în aprilie 2023.

Fernando Simón, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență în Sănătate din Spania, a declarat recent jurnaliștilor că "este în regulă să așteptăm puțin pentru a vedea cum evoluează boala" înainte de a lua o decizie privind eliminarea completă a măștilor de față.

Cu toate acestea, dacă experții spanioli în domeniul sănătății doresc într-adevăr să calce pe urmele Germaniei. Există chiar posibilitatea să se introducă obligativitatea purtării măștilor în toate clădirile publice în această iarnă.

O creștere a numărului de cazuri de Covid și de gripă care a suprasolicitat spitalele în această toamnă, precum și apariția noii subvariante Omicron BQ.1, a determinat autoritățile germane să ia în calcul introducerea vechilor restricții Covid-19 pentru lunile de iarnă.

Spania începe, de asemenea, să înregistreze o creștere a numărului de infecții cu Covid și gripă, iar discuțiile despre un al optulea val de coronavirus răsună în fundal, însă reprezentanții Ministerului Sănătății nu au menționat încă nimic despre o posibilă revenire la purtarea măștilor la interior.

 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel