Mărturie emoționantă a unui student voluntar într-un spital COVID: Când se va termina voi fi mândru

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Kassas Ali este student în anul 6 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și de un an este voluntar în secția de terapie intensivă COVID-19 a Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. El spune că atunci când pandemia se va termina va fi mândru că a ajutat.

Reprezentanții RoVaccinare au postat, luni, mesajul emoționant al lui Kassas Ali, student în anul 6 la UMF „Carol Davila”, care de un an face voluntariat la INBI „Matei Balș”, la terapie intensivă COVID.

„Un an a trecut de când am început programul de voluntariat în secția de terapie intensivă COVID-19 la INBI Matei Balș București. Un an în care am trăit tot felul de momente, de tristețe - atunci când intram pe secție și nu găseam un pacient și îmi spuneau colegii că a murit...; de bucurie - atunci când un pacient este mai bine și afli că va pleca acasă, moment în care toată oboseala pe care o simți dispare; de putere - atunci când ești mână în mână cu medicii, asistenții, infirmierii, cu scopul de a trece această pandemie cu cât mai puține pierderi, cu speranța de a salva un suflet, o mamă, un tată, un bunic, o bunică... Da, este o perioadă foarte grea care nu s-a terminat încă, dar sigur se va termina și atunci voi fi mândru că am fost alături de colegii mei și am dat o mână de ajutor în această pandemie...”, spune Kassas Ali.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 494 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 6 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până luni, 13 decembrie, 57.741 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 45 de decese, dintre care 8 anterioare intervalului de referință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel