Marian Godină, povestire cu tâlc: „Sărmanii proști! Când ei își cumpărau branule, una exclama 'super tare' când auzea cât e mormanul“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Polițistul Marian Godină vine cu o povestire...cu tâlc despre scandalul momentului din PSD, cel despre presupusa mită luată de ex-ministrul Sănătății Sorina Pintea. El spune povestea (ne)romanțată a lui nea Costel și a lui tanti Rodica, care am ambii copii plecați în străinătate.

În scandalul mitei presupus lată de fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, polițistul brașovean scrie pe blogul său o povestioară cu tâlc, în care vorbește despre cazul a doi români simpli, rămași în țară singuri, copiii lor fiind plecați în străinătate și fără gînduri de întoarcere acasă.

 „Valentino! Valentino! Valentino!
Tanti Rodica strigă de pe balcon către vecina sa, Valentina. Îi face lui Costel prăjitura preferată și are nevoie de o cană de zahăr că a rămas fără.
Nu, nu știe tanti Rodica de vreo rochie Valentino, iar dacă ar ști, când ar auzi cât costă, ar arunca iute un „arză-i-ar focu' cu rochia lor cu tot".

Citește și:  Sfidare. Sorina Pintea cu rochie de 2200 euro pe şantierul spitalului din Baia Mare

Tanti Rodica trăiește de pe o zi pe alta, își drămuiește pensia astfel încât să fie nevoită să se împrumute cât mai puțin până la următoarea. Își duce zilele alături de 'nea Costel, pensionar și el. Au doi copii, unul în Italia, celălalt în Germania.
Vorbește cu ei seara, sunt bine amândoi, au „servici" bun și „salar" frumos.
Pe cel din Italia nici coronavirusul nu l-a întors acasă și nici cel din Germania nu prea are gând de repatriere. Ar veni ei acasă, dar salariile-s mici, copiii sunt deja la școli acolo...ce să facă aici?
Chiar tanti Rodica zice că aici nu-i de trăit, că dacă ajungi la spital tre' să scoți banii până și pe o branulă.
După ce închide „scaipul" pe care tocmai și-a văzut nepoții, tanti Rodica se uită la televizor, să vadă ce se mai întâmplă prin țară.

„Ăștia iar bagă oameni nevinovați la pușcărie“

 


Cu creierul prins în centrifuga televiziunilor de curățat hoți, tanti Rodica uită pe moment de copii, de nepoți, de greutăți și o apucă mila de sărăcuța doamnă căreia statul paralel i-a înscenat o luare de mită. Soțul Costel îi întărește și el convingerea abia formată, concluzionând grav că „ăștia iar bagă oameni nevinovați la pușcărie. Așa ceva nu se mai poate!". Ba chiar adorm ambii nervoși, cu gândul la nedreptatea dezvăluită de televiziunea lor preferată“, scrie Marian Godină pe blogul său.

Apoi poveste începe să ia altă întorsătură... 

Și adorm bieții oameni uitând de sărăcia lor, fără să știe că ei sunt victimele ticăloșilor și hoților. Nu știu, dobitocii, că au rămas singuri la bătrânețe din cauza celor cu haine de mii de euro din bani furati. Din banii proștilor. Din banii lor.
Nu știu, sărmanii proști, că în timp ce ei își cumpărau branule, una exclama „super tare" când auzea cât de mare e mormanul.

Citește și: Sorina Pintea. Rechizitoriu DNA: A exclamat "Super tare!" când a primit mita


Noaptea trece greu, prostata lui Costel îl trezește des.
Dar dimineața, deși Rodica a terminat de pregătit masa, niște parizer din cel mai ieftin și niște ouă fierte, Costel nu s-a trezit.
Tanti Rodica, săraca, cea lânga care fusese mai bine de 30 ani, e cea care l-a găsit încleștat.
-Valentinooo, Valentinooo, Valentinooo!“, încheie Godină istorisirea lui cu tâlc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel