Marea Britanie: cazurile de hepatită la copii, în creștere

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

La începutul săptămânii, Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a identificat 34 de cazuri confirmate de hepatită la copii, numărul total ajungând la 145. În întreaga lume există o creștere îngrijorătoare a cazurilor de hepatită de cauză necunoscută. 10 copii dintre cei diagnosticați cu noua hepatită au beneficiat de transplant de ficat.

UKHSA a mai declarat că ultimele descoperirile au sugerat că creșterea bruscă a cazurilor la copii poate fi legată de un virus comun al răcelii, cunoscut sub numele de adenovirus. Primul focarul a fost raportat, luna aceasta, în Marea Britanie și a afectat copiii sub 10 ani.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a raportat aproximativ 190 de cazuri inexplicabile de hepatită severă la copii din întreaga lume. De asemenea, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 17 copii au avut nevoie de transplant de ficat ca urmare a infecției cu noua hepatită.

Simptomele hepatitei sunt: urina închisă la culoare, îngălbenirea ochilor și a pielii, oboseală, febră, pierderea poftei de mâncare, greață, vărsături, dureri abdominale, scaune deschise la culoare și dureri articulare. Nu există un tratament specific pentru a vindeca hepatita, dar medicamentele pot ajuta la reducerea inflamației și a altor simptome, anunță reuters.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel