Marea Britanie, bilanț Covid record, de la începutul pandemiei: Aproape 120.000 de infectări în doar 24 de ore

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Valul cinci al pandemiei de coronavirus, generat de noua tulpină Omicron, a tins noi recorduri de infectare în Marea Britanie. După ce miercuri a fost prima zi din pandemie cu peste 100.000 de cazuri, bilanțul a crescut alarmant joi la aproape 120.000 de infectări în doar 24 de ore, relatează BBC.

Guvernul britanic a anunțat joi un nou maxim al pandemiei de coronavirus, de 119.789 de noi infectări. De asemenea, au fost raportate și 147 de decese în rândul persoanelor care au avut un test pozitiv în ultimele 28 de zile.

Miercuri, bilanțul oficial anunța 106.122 de noi infectări, dar el a fost revizuit în creștere la 109.655 după o rectificare făcută privind cazurile confirmate în Scoția. Numărul cazurilor de coronavirus din Marea Britanie a crescut cu 53,3% în ultimele șapte zile, comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit cifrelor guvernamentale.

Marea Britanie, bilanț Covid record, de la începutul pandemiei

 

În Marea Britanie au fost confirmate peste 11 milioane de cazuri de coronavirus, iar aproape 148.000 de persoane au murit, conform cifrelor guvernamentale.

Totuși, aceste cifre includ doar persoanele care au murit în termen de 28 de zile de la testul pozitiv pentru coronavirus.

Până în prezent, 90% dintre persoanele cu vârste de peste 12 ani din Marea Britanie au primit prima doză de vaccin, 82% au primit a doua și 55% au primit o doză de rapel.

Statisticile guvernamentale arată că 147.720 de persoane au murit până acum, 147 de decese fiind raportate în ultima perioadă de 24 de ore. În total, 11.769.921 de persoane au fost testate pozitiv, cu 119.789 mai multe în ultima perioadă de 24 de ore. Ultimele cifre arată că 8.216 persoane sunt internate în spital. În total, 51.617.091 de persoane au fost vaccinate cel puțin o dată.

După o creștere constantă în noiembrie, în decembrie s-a înregistrat o creștere bruscă a cazurilor zilnice confirmate, determinată de noua variantă Omicron.

Joi au fost anunțate încă 119.789 de cazuri confirmate, cea mai mare cifră zilnică raportată de la începutul pandemiei.

 

Apariția noii variante înseamnă că noi restricții sunt puse în aplicare ca măsură de precauție în Marea Britanie. Puteți folosi căutarea codului poștal pentru a verifica care sunt regulile în locul în care locuiți.

Maximul istoric al nivelurilor de cazuri Covid este, în parte, determinat de Londra, unde Omicron este cel mai avansat. Aproximativ 90% dintre cazurile de coronavirus din capitală sunt acum probabil cauzate de noua variantă, potrivit datelor UKHSA.

Zonele roșii și portocalii de pe harta de mai jos arată locurile în care se înregistrează în prezent cel mai mare număr de cazuri la 100.000 de persoane. Cheia hărții a fost actualizată la 21 decembrie pentru a permite creșterea numărului de cazuri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel