Maraton al vaccinării și în Cluj, în perioada 14-17 mai

Liviu Ludovic |
Data publicării:
sursa foto: RO Vaccinare / Facebook
sursa foto: RO Vaccinare / Facebook

Un maraton al vaccinării se va organiza și în Cluj-Napoca, în perioada 14-17 mai. Timp de trei zile, non-stop, cei care au peste 16 ani se pot vaccina cu serul Pfizer-BioNTech fără programare.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Prefectura și Primăria Cluj-Napoca, anunță că organizează, în perioada 14-17 mai, „Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj!”.

Timp de trei zile, non-stop, locuitorii din Cluj-Napoca cu vârsta de peste 16 ani, dar și cei din alte localități, se vor putea vaccina cu serul Pfizer-BioNTech, fără programare, în cadrul centrului de vaccinare care va fi amenajat la Sala Polivalentă BT Arena.

"Imunizarea prin vaccinare salvează milioane de vieţi în fiecare an şi este recunoscută pe scară largă drept una dintre cele mai reuşite măsuri de prevenţie pentru păstrarea sănătăţii. Cu atât mai mult, în aceste vremuri complicate, noi, în calitate de promotori ai sănătății, ne considerăm responsabili de informarea corectă și mijlocirea accesului populației la vaccinul anti COVID-19. Prin acest maraton, vom putea veni în sprijinul populației care își dorește să revină la viața de dinainte de pandemie și, totodată, îi vom putea mobiliza pe cei indeciși și le vom oferi acces celor care nu au avut posibilitatea să se programeze prin metodele puse la dispoziție până acum”, transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.

"Fiind un eveniment de mare anvergură, în care se vor investi resurse umane, materiale și logistice însemnate, ne bucurăm de susținerea oferită de autoritățile locale și județene și orice formă de sprijin va fi bine-venită și foarte apreciată. Sperăm că astfel vom putea oferi un exemplu și pentru alte orașe din țară și vom contribui cu succes la stoparea pandemiei care ne-a afectat viețile de mai bine de un an de zile”, adaugă rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”.

La inițiativa universităților de medicină și farmacie, acest eveniment se va desfășura și la București, Iași, Târgu-Mureș și Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel