Manager spital: „Este momentul iniţierii unui nou lockdown în România!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, Florin Roşu, a declarat, vineri, că este necesară iniţierea unui nou lockdown pentru o perioadă de minimum două săptămâni, iar această măsură ar trebui dublată de obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii profesionale.

„Din punctul meu de vedere, este momentul iniţierii unui nou lockdown de cel puţin două săptămâni, acest lucru fiind dublat de obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele didactice, dar şi alte categorii profesionale care sunt expuse riscului şi contactului interuman prelungit. Cu riscul oprobriului, consider aceste măsuri ca fiind oportune, mai ales că văd disperarea din ochii pacienţilor, oboseala fizică şi psihică a colegilor mei”, a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu, citat de Agerpres.

Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi îngrijește la capacitate maximă pacienţi COVID-19. „În fiecare zi externăm pacienţi, dar, din nefericire, locul acestora este imediat ocupat de persoane care necesită internare, îngrijire de specialitate şi de cele mai multe ori suport maxim din punct de vedere al oxigenului”, a arătat managerul spitalului.

Medicul îndeamnă totodată populaţia să se vaccineze. „Nu este târziu să ne vaccinăm nici acum. Efectele le vom vedea peste o lună, când, datorită creşterii ratei de vaccinare, numărul pacienţilor cu forme severe şi care necesită internare va intra pe o fază de platou, urmată de o scădere treptată”, a explicat Florin Roșu.

Un număr de 13.854 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 66.000 de teste, a informat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică. Până vineri, pe teritoriul României au fost confirmate 1.332.221 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus şi 1.164.547 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. Totodată, un număr de 357 de decese la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel