Spitalul Județean de Urgență din Galați va fi dotat cu un aparat care depistează virusuri

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Galați va fi dotat cu un aparat care depistează virusuri, printre care și noul COVID-19. 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ''Sf. Apostol Andrei'' din Galaţi va avea un aparat performant pentru depistarea coronavirusului şi va deveni singura unitate medicală din sud-estul ţării care va putea face teste pentru identificarea virusului, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, aparatul va fi, în primă fază, luat în comodat, în funcţie de ofertele distribuitorilor de pe piaţa aparatelor medicale, după care va fi cumpărat şi instalat în Laboratorul de analize medicale a Spitalului Judeţean "Sf. Apostol Andrei", unde se va asigura permanenţă 24 de ore din 24.

"Am decis să dotăm laboratorul spitalului cu un aparat performant cu care se poate depista coronavirusul. Spitalul va fi un centru regional, vor veni probe din mai multe judeţe. Astfel, nu vom mai pierde timp, acum toate probele sunt trimise la Bucureşti. Aparatul nu depistează doar coronavirusul, ci şi alte virusuri. Astăzi (luni, 2 martie, n.r.) decidem dacă îl cumpărăm sau dacă îl luăm în comodat. Sunt avantaje şi dezavantaje. Bani avem, costă între 600.000 şi 800.000 de lei, dar pentru achiziţie trebuie să facem licitaţie care durează, sunt proceduri. În comodat îl aducem la spital de pe o zi pe alta şi noi cumpărăm doar reactivii. Oricum, avem nevoie de acest aparat, îl vom lua", a spus Costel Fotea potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel