Klaus Iohannis, cerinţe pentru ministrul Sănătăţii: Medicii să poată acorda consultaţii la distanţă

Andreea Cosma / 24 mar 2020, 17:07 Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat, marţi, ministrului Sănătăţii să faciliteze medicilor posibilitatea de a acorda pacienţilor care nu au nevoie neapărat de deplasarea la doctor consultaţii la distanţă, prin telefon sau alte mijloace de comunicare.

"Ca măsură preventivă, şi aici mă adresez dumneavoastră, domnule ministru Costache, facilităţi în primul rând medicilor de familie, dar şi medicilor din alte specialităţi, ca aceştia să poată acorda consultaţii de la distanţă, prin telefon sau alte mijloace de comunicare, în condiţii de siguranţă, acelor pacienţi care nu necesită neapărat deplasarea la medic. Este foarte important în special pentru persoanele peste 65 de ani, chestiune pe care am discutat-o şi acum câteva ore şi în şedinţa pe care am avut-o împreună", a spus şeful statului la începutul videoconferinţei cu managerii de spitale, cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

De asemenea, şeful statului i-a cerut ministrului Sănătăţii să grăbească procedurile care să permită reglementarea urgentă a consultaţiei la distanţă, a posibilităţii transmiterii reţetelor prin mijloace electronice, şi dacă se impune, a suspendării cardului de sănătate.

El a subliniat că este esenţial să existe un plan elaborat în scenariul în care sistemul medical va fi pus sub presiune de un număr foarte mare de persoane infectate cu coronavirus.

"Este un scenariu extrem, pe care nu ni-l dorim, dar pentru care trebuie să fim pregătiţi. Am luat şi luăm în continuare toate măsurile de prevenţie, de restricţionare care se pot lua pentru a îngrădi răspândirea virusului. Dar sistemul de spitale trebuie să fie pregătit pentru absolut orice scenariu. Am văzut ce s-a întâmplat în alte ţări, unde oamenii poate nu s-au pregătit chiar din timp şi au apărut probleme majore", a spus Iohannis. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

3 iun 2020, 21:22 in Știri
Horoscop, joi, 4 iunie 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy