Jurământul unui medic român în plină epidemie: "JUR să plec din țară. Voi face tot posibilul"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

În plină epidemie de coronavirus, o parte din medicii români își exprimă nemulțumirile pe rețelele de socializare. Unii dintre ei amenință că pleacă din țară, fiind nemulțumiți de modul în care se poartă discuțiile în spațiul public la adresa lor. 

"Credeam că țara asta unde mă simt acasă, merită să rămân aici și să lupt pentru ea... acum mi se demonstrează contrariul!", își începe un medic mesajul postat pe grupul "Protest cadre medicale SARS COV-2".

Femeia e nemulțumită de "limbajul plin de ură" al pacienților, al jurnaliștilor și al managerilor de spitale, "prin nepăsarea autorităților". 

"Avem numai obligații din punctul tuturor de vedere, trebuie să fim la dispoziția oricui, oricând, în orice situație... pentru că am jurat. Evident ca jurământul nu are nici o legătură cu ceea ce se așteaptă de la noi, dar asta e altă poveste. Cred că ar trebui să ne promitem ceva din acest moment", scrie Ionescu Stefania.

"Jurământ" unui medic că va pleca din țară

 

"Jur că voi lupta să fac tot ce pot să plec din țara în care locuitorii își blamează medicii. Jur că nu voi mai accepta să fiu numit incompetent, laș, șpăgar, funcționar public, entitate, etc. Jur că voi găsi o țară care îmi poate aprecia corect calitățile profesionale, care mă va trata cu respect, care mă va lăsa să fiu MEDIC. Voi face asta numai după ce epidemia din tara cu oameni care nu mă vor se va sfârși. Sper ca toată lumea să fie fericită în final. Vor scăpa de medicii șpăgari și incompetenți", mai scrie medicul.

Iată mesajul complet:

 (w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel