Italia prelungește purtarea măștilor în interior și după 30 aprilie pentru supermarketuri și transportul în comun

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Coronavirus: Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în avioane şi spaţii publice închise
Coronavirus: Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în avioane şi spaţii publice închise

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a declarat că Până la Paște masca va fi în continuare obligatorie, iar după urmează să se decidă, însă purtarea măștilor de protecție ar putea fi prelungită. Decizia este așteptată în jurul datei de 20 aprilie.

Măștile vor fi păstrate chiar și după 30 aprilie, ca o ultimă barieră de protecție împotriva Covid 19 și a variantelor virusului. Aceasta este linia adoptată în cadrul guvernului de către ministrul Sănătății, Roberto Speranza, care continuă să susțină necesitatea de a menține o prudență extremă.

 

Italia. Ultimele știri despre Covid

 

Astăzi, guvernul a făcut un bilanț al situației în cadrul unei întâlniri ad-hoc la Ministerul Sănătății, la care au participat și tehnicieni de la Ministerul Muncii. Problema discutată a fost dacă să se ceară lucrătorilor din sectorul public și privat să facă un efort suplimentar pentru a purta masca pentru câteva săptămâni în plus. Un sacrificiu care ar putea fi cerut, de asemenea, oamenilor care lucrează în locuri cu un risc mai mare de aglomerație, cum ar fi birourile publice și supermarketurile.

Nimic nu se va schimba până la 30 aprilie, anticipează Speranza. După Paște vom vedea ce e de făcut de la 1 mai încolo. Prin urmare, în jurul datei de 20 aprilie, guvernul va decide dacă va confirma măsura care elimină măștile în interior de la 1 mai sau va prelungi obligația până când rata epidemiologică nu va mai coborî la nivelul de siguranță.

Sindicatele, care participă astăzi la reuniunea de la Sănătate și Muncă, sunt în favoarea păstrării măștilor pentru activitățile deschise publicului. Guvernul ar putea decide să mențină această cerință pentru cumpărătorii din centrele comerciale și birourile publice, pentru cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun și pentru spectatorii din cinematografe, teatre și alte locuri în care se pot aduna oameni.

 

Cum și unde trebuie purtate măștile Ffp2


Până la 30 aprilie, Ffp2 trebuie să fie purtat în:


- Avioane, nave și feriboturi utilizate pentru servicii de transport interregional; trenuri pe distanțe lungi; mijloace de transport regionale și locale; metrouri; tramvaie; autobuze școlare;

- Telecabine și telescaune, dacă sunt utilizate cu cupole de vânt închise;

- Cinematografe, teatre, săli de concerte, locuri de divertisment și de muzică live.

 

Până la 30 aprilie, măștile chirurgicale trebuie purtate în:

- toate locurile închise, cu excepția locuințelor private

- discoteci, acesta poate fi îndepărtat în momentul în care se dansează

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel