Italia. Doi oameni cu o imprimantă 3D au salvat un spital din criza echipamentelor: „Medicii sunt cei incredibili“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

 Doi italieni au printat la o imprimantă 3D 100 de valve pentru aparatele de ventilare pulmonară. Spitalele din Italia au mare nevoie de valve pentru a-i ţine în viaţă pe pacienţii ai căror plămâni cedează din cauza coronavirusului.

Un spital din Italia a cerut sprijinul unei companii start-up, după ce a rămas fără valvele care conectează aparatele de ventilat cu măştile pacienţilor.

Cristian Fracassi, fondatorul companiei, a spus: „Am alergat la spital, am recuperat o piesă care fusese deja folosită de un pacient şi trebuia aruncată, am reproiectat-o şi, în câteva ore, am printat-o în 3D şi în câteva ore am dus primele bucăţi la spital.”

După testare, medicii au văzut că valvele sunt la fel de bune precum originalele. Cei doi italieni au făcut 100 de bucăţi cu imprimanta 3D şi aşteaptă alte comenzi.

„Am fost numiţi eroi şi îngeri, dar nu suntem asta. Am văzut medici în spitale care stau treji câte 24 de ore ca să salveze pacienţi. Ei sunt cei incredibili”, a declarat Alessandro Romaioli, angajat al companiei, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel