Italia: Doi brutari români oferă pâine și pizza gratuit celor care nu mai au cu ce să o cumpere

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Laurențiu și Sorin sunt doi români care consideră Italia a doua lor casă. De câțiva ani ei au o brutărie deschisă la Fiumicino, o localitate din apropierea Romei. Cei doi OAMENI au decis să ofere gratuit din produsele lor celor care nu își mai permit să cumpere.

Laurențiu Moroșanu și Sorin Mistreanu dețin de câțiva ani un magazin-brutărie, unde fac pâine,  pizza și alte produse de patiserie.  „Marți, joi,sâmbătă... atâta timp cât durează carantina, după programul de lucru al nostru, pâine gratuită și pizza albă în plicuri proaspăt scoase din cuptorul nostru“, este anunțul celor doi brutari. 

„Ești pur și simplu un erou pentru toți cetățenii din Fiumicino“, scrie Giada într-un comentariu pe pagina Dolce Pane. 

Cei doi români oferă pâine gratis celor care nu își permit să mai cumpere alimente sau bătrânilor care nu pot să iasă din casă în această perioadă în care în Italia ieșirile din locuință sunt strict limitate.

 (w670)

Așadar, la finalul programului, când magazinul lor se închide, ei lasă afară zeci de pungi cu pâine, pizza și alte bunătăți special pentru italienii care nu își mai permit să cumpere din cauza faptului că angajatorii le-au blocat salariile sau și-au pierdut locul de muncă.

De asemenea, într-o altă postare video, Laurențiu îi roagă pe oamenii care iau pâine să ia doar atâta câtă au nevoie, dar pot să le ducă și vecinilor care nu pot ieși și să nu uite nici de bătrânii din Fiumicino, care sunt izolați la domiciliu și au nevoie de alimente.

Mai mult, ca o dovadă a solidarității, cei doi brutari români și-au anunțat clienții și colaboratorii că datoriile vechi s-au șters, dar și că odată ce respectivele restaurante își vor relua activitatea, vor primi pâine gratis de la ei pentru primele două săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel