Conducerea Spitalului Judeţean Focşani a fost preluată de cadre militare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, luni, dimineața, că întregul management al Spitalului Judeţean Focşani să fie asigurat de cadre militare, atât timp cât este instituită starea de urgenţă. Decizia a fost luată împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. 

"Având în vedere că tot managementul spitalului judeţean este infectat cu COVID-19 - managerul şi ceilalţi sunt contacţi, am luat decizia împreună cu ministrul Apărării să dăm un ordin de misiune în care managementul pe perioada stării de urgenţă să fie asigurat de cadre militare medicale venite din ţară de la Spitalul din Braşov, precum şi de aici de la spitalul militar. (...) Avem început un proces de evaluare a întregului personal. A fost o anchetă epidemiologică care a fost scăpată de sub control", a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății spune că verificări vor fi și la Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Nelu Tătaru se află, luni dimineață, în Focșani, pentru a evalua situația din unitățile sanitare din oraș.

Managerul Spitalului Județean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" din Focşani, Constantin Mîndrilă, s-a izolat într-un hotel după ce a aflat că are COVID-19. El ar fi luat mai multe documente din spital. Duminică, fostul manager a fost luat cu o izoletă și transportat la spital.

În Focșani, 35 de cadre medicale de la Spitalul Militar s-au infectat cu coronavirus. De asemenea, în județ au fost testați pozitiv mai mulți pompieri, polițiști, jandarmi sau medici de la Spitalul de Urgență, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel