Iași. O femeie a ajuns în stare gravă la ATI, după ce s-a tratat acasă de COVID. Era convinsă că la spital va fi "ucisă cu oxigen"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O femeie de 55 de ani din Iași bolnavă de COVID a ajuns în stare gravă la ATI. Medicii spun că s-a tratat acasă cu antibiotice de teamă că o omoară spitalul cu oxigenul. 

Potrivit medicilor de la Unitatea Primiri Urgențe de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, femeia de 55 de ani din mediu rural a ajuns la UPU cu febră și respirație grea.

În urma testului rapid a reieșit că are COVID. Ulterior, medicii au stabilit că are afectare pulmonară 90 la sută.

Pacienta are nevoie de ventilație non-invazivă.

Aceasta trebuie internată pe ATI COVID la neurologie, deoarece la ATI infecțioase nu mai sunt locuri.

Nevaccinată, femeia a stat acasă cu tratament antibiotic timp de o săptămâna, de teamă că o omoră în spital cu oxigenul.

Numărul cazurilor de Covid înregistrate în 24 de ore a crescut în România la peste 300

 

 Peste 300 de cazuri noi de Covid și 4 decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România, a anunțat marți Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, până marți în România au fost confirmate 1.085.412 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.048.777 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 312 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 65 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până marți, 34.323 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 4 decese (1 bărbat și 3 femei) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Argeș, Bihor și Iași.

Dintre acestea, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, un deces la categoria 60-69 ani și două la categoria de vârstă peste 70-79 ani.

Toate decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 664. Dintre acestea, 86 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.817.162 de teste RT-PCR și 1.986.923 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.207 teste RT-PCR (6.311 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.896 la cerere) și 19.993 de teste rapide antigenice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel