Gravidă rănită în bombardamentele asupra maternității din Mariupol, moartă împreună cu copilul ei nenăscut 

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Una dintre femeile însărcinate rănite la Mariupol, în urma unui atac aerian asupra maternității, săptămâna trecută, a murit împreună cu copilul ei nenăscut 

Moartea femeii a fost anunțată pe Facebook de jurnalista Vocea Americii, Asya Dolina.

"Prima femeie însărcinată din rapoartele video și foto de la bombardamentul de la Spitalul de Copii Trei din Mariupol (maternitate), cea care a fost scoasă pe o targă, nu a supraviețuit. Nici copilul ei nenăscut nu a supraviețuit", a scris ea.

Informația a fost confirmată de fotograful Yevhen Maloletka, care a făcut fotografia cu fata, precum și de Associated Press (AP).

Potrivit AP, femeia însărcinată a fost dusă la un alt spital după bombardarea maternității. Chumarin a povestit agenției că avea pelvisul zdrobit și șoldul smuls. Medicii au efectuat o operație de cezariană, dar bebelușul "nu dădea semne de viață". Medicii au încercat apoi timp de o jumătate de oră să o resusciteze pe femeie, însă aceasta nu a mai putut fi salvată.

O altă femeie, bloggerița de frumusețe Marianna Podgurska, care a fost de asemenea fotografiată în timpul bombardamentelor asupra maternității din Mariupol, a născut o fetiță în seara zilei de 10 martie. 

Numele femeii decedate nu a fost făcut public. În haosul de după bombardament, medicii, notează agenția, nu au avut timp să o recunoască înainte ca rudele să vină să ridice cadavrele.

Anterior, s-a raportat că trei persoane au fost ucise, inclusiv un copil, după ce o rachetă a lovit o maternitate din Mariupol. Alte 17 persoane au fost rănite. Ucraina a dat vina pentru bombardament pe partea rusă.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat în timpul unei conferințe de presă din 10 martie că maternitatea din Mariupol este o "bază pentru extremiști" și a afirmat că acolo nu se află pacienți sau personal. La câteva ore după comentariul lui Lavrov, Ministerul rus al Apărării a declarat că armata rusă nu a lovit spitalul din Mariupol și, în general, "absolut niciun obiectiv terestru nu a fost lovit de aviația rusă în apropiere de Mariupol". Ministerul rus al Apărării a descris atacul aerian ca fiind "o provocare complet înscenată".

 

Evhen Maloletka, autorul fotografiilor de la maternitatea din Mariupol bombardată de armata rusă, a declarat pentru The Insider că, spre deosebire de declarațiile Ministerului rus de Externe, în spital se aflau pacienți obișnuiți, nu un batalion de militanți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel