Gheorghiță, precizări importante privind doza booster pentru cei vaccinați cu Moderna și Johnson&Johnson

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Coordonatorul campaniei de vaccinare a făcut vineri precizări cu privire la doza booster pentru persoanele care s-au vaccinat inițial cu vaccinuri poduse de Moderna sau Johnson&Johnson.

Astfel, persoanele care au fost vaccinate la prima schemă cu vaccinul de la Pfizer, de la AstraZeneca și de la Johnson&Johnson și care aleg pentru rapel de la Moderna, vor primi o doză întreagă, iar cei care au fost vaccinați inițial tot cu Moderna vor primi la rapel o jumătate de doză.

Această recomandare intră în vigoare de luni, 1 noiembrie.

De asemenea, au fost făcute recomandări și pentru cei vaccinați inițial cu vaccin de la Johnson&Johnson.

„Am decis în baza recomadărilor și studiilor științifice că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la Johnson&Johnson vor avea recomandare de rapel după minim 6 luni, de primă intenție, cu vaccinuri pe baza de ARN mesager, fie de la Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează penru Moderna, doza va fi întreagă. De asemenea, persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la compania Johnson&Johnson vor putea opta la rapel și pentru a face același tip de vaccin, adică Johnson&Johnson. Prima recomandare este de a face un vaccin pe bază de ARN mesager, dar se permite, la opțiunea pacientului, să se administrreze același tip de vaccin”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Această recomandare se va aplica de luni, 8 noiembrie.

Valeriu Gheorghiță a anunțat că toate instrucțiunile au fost transmise către DSP-uri și către centrele de vaccinare.

Certificatul digital se validează doar după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă

 

Certificatul digital se validează doar după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Pentru persoanele vaccinate, certificatul digital UE de călătorie se validează la o perioadă de 10 zile după efectuarea schemei complete de vaccinare.

Certificatul poate fi descărcat de la: https://certificat-covid.gov.ro/login .

Persoanele care pot obține Certificatul Digital UE după vaccinare sunt:

- cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România

- cele care au efectuat cel puțin o doză în România din schema completă

- cele care au efectuat schema completă într-un stat terț (NON UE) și sunt cetățeni români sau membrii familiilor acestora.

Certificatul se poate scana cu Aplicația Check DCC, realizată de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android.

Verificarea certificatelor se poate realiza și pe telefoanele mobile cu sistem de operare IOS, prin funcționalitatea Web Check DCC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel