Franța e în ALERTĂ: Tulpina britanică, 10% din contaminările găsite în regiunea Parisului

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Tulpina britanică reprezintă 10% din contaminările găsite în regiunea Parisului. Rezultatele confirmă tendința de creștere a acestei variante, spun specialiștii. 

Varianta engleză a coronavirusului reprezintă aproximativ 10% din cazurile găsite în Ile-de-France, regiunea Parisului, de două săptămâni încoace, ceea ce sugerează o viitoare creștere „foarte semnificativă” a numărului de pacienți.

Alarma a fost lansată de un grup de medici de la Assistance publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), consorțiul care reunește spitale publice pariziene, conform agenției ANSA, citată de Mediafax.

Anne-Geneviève Marcelin, virolog la spitalul Pitié-Salpetrière din Paris, a explicat că analiza a 1.080 de teste pozitive efectuate între 11 și 21 ianuarie a arătat că 9,4% din cazuri corespund tulpinei britanice.

„Aceste rezultate trebuie privite cu precauție, dar confirmă tendința de creștere a acestei variante. Dintr-o investigație inițială efectuată pe un eșantion de peste 10.000 de tampoane între 7 și 8 ianuarie, a rezultat că varianta engleză a reprezentat aproximativ 2,5% din cazurile de Covid-19 la nivel național”, a spus Anne-Geneviève Marcelin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel