Fenomenul certificatelor false de vaccinare: 200 de dosare penale, 450 de persoane cercetate

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa: Instagram
Sursa: Instagram

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat vineri că polițiștii au în lucru aproximativ 200 de doare penale în care se fac cercetări cu privire la eliberarea unor certificate false de vaccinare.

Potrivit ministrului de Interne, în dosarele penale aflate în lucru sunt cercetate aproximativ 450 de persoane.

„IGPR și Inspectoratul General al Poliției de frontieră, cele două structuri au în lucru în acest moment aproximativ 200 de dosare penale, în care sunt cercetate aproximativ 450 de persoane pentru presupuse infracțiuni de corupție, fals intelectual, fals informatic, fals material în inscrisuri oficiale”, a declarat Lucian Bode.

Acesta a anunțat că toate persoanele care vor fi găsite vinovate „vor răspunde în fața legii”.

„Vom continua aceste acțiuni, îmi doresc să eradicăm acest fenomen, va fi sigur imposibil, dar dimensiunea și cifrele pe care le-am prezentat arată implicarea structurilor MAI în eradicarea acestui fenomen”, a mai spus ministrul de Interne.

Doctoriță din Dâmbovița, prinsă cu "vaccinarea la chiuvetă"

 

Doctorița de familie acuzată că a eliberat adeverințe false de vaccinare, dar și soțul acesteia, au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiștii din Dâmbovița. Potrivit IPJ Dâmbovița, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de o femeie, medic de familie și de soțul acesteia. 

Cei doi sunt cercetați în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19.

Polițiștii au făcut joi trei percheziții domiciliare în acest caz, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi introdus, în sistemul informatic, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel