Ex-ministrul Vlad Voiculescu: „În PSD a lovit boală ciudată / Sorina Pintea uită când Comisia ne-a pus pe tavă bani...“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fostul ministru al Sănătății din Executivul Cioloș a afirmat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ca actualul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, uită propriile declarații, "minţind diferit la fiecare câteva săptămâni altfel".

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu din Guvernul Cioloș consideră că Sorina Pintea vorbeşte despre spitalele regionale "minţind diferit la fiecare câteva săptămâni altfel".

Acesta se referă la declaraţia ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, care joi, la inaugurarea spitalului de la Mioveni, a declarat că în şapte ani vom avea spitale regionale, conform promisiunilor făcute.

"Le ascult des pe două doamne, Gabriela Firea şi Sorina Pintea, vorbind despre spitale. Gabriela Firea nu a făcut absolut nimic, deşi e deja de 3,5 ani în funcţie şi a avut la dispoziţie cea mai mare administraţie din ţară şi bugete enorme (...). Sorina Pintea, pe de altă parte, ne vorbeşte despre spitalele regionale minţind diferit la fiecare câteva săptămâni altfel. Astăzi ne spune că: 'am înaintat foarte mult pentru că povestea lor a început în 2017' şi că 'în şapte ani vom avea şi spitalele regionale, exact aşa cum am promis.' Oare aşa au promis? Voi aşa vă amintiţi? 7 ani?", a scris Voiculescu joi pe facebook.

Acesta adaugă că din 2014, când Comisia Europeană "ne-a pus pe tavă" bani pentru spitalele regionale, PSD nu a făcut nimic.

„Ai spune că în PSD a lovit boală ciudată, una care afectează deopotrivă bărbați și femei, pesediști peremiști, pesediști voluntarieni sau pesediști dăncilieni.

La fiecare câțiva ani, pesediștii uită ce au făcut. La fiecare câteva luni, pesediștii uită ce au făcut alții. La fiecare câteva zile, pesediștii uită ce au spus.

1. Sorina Pintea uită că din 2014, când Comisia ne-a pus pe tavă bani pt. spitalele regionale, PSD nu a făcut #nimic. Nici măcar un rând cu sens în vreun document intern din MS.

2. Sorina Pintea uită că terenurile pentru spitale au fost identificate deja în 2016 și acordul cu BEI a fost încheiat tot atunci, în timpul guvernului tehnocrat. Când la MS erau în cabinetul ministrului profesioniști care vorbeau engleză. După vreo 10 ani de lucru pe proiecte de investiții, inclusiv cu instituții financiare internaționale precum BEI și BERD, știam că un proiect trebuie pregătit cum trebuie, nu cu firme de apartament sau cu de-alde Compania Națională de Investiții, cum voiau Dragnea, Olguța și diverși funcționari de la MS pe care PSD îi avea în buzunar;

3. Sorina Pintea uită și de celelalte spitale promise de PSD: de Spitalul Republican propus de Dragnea șefului UMF pt susținerea vădită din campanie, de Spitalul Municipal promis de primarul PSD Gabriela Firea, de Spitalul de urgență promis de primarul PSD de la S1 Dan Tudorache și multe altele promise în București și în țară.

4. Sorina Pintea uită și de spitalele pe care Orlando împreună cu dânsa le promiteau la Craiova și Constanța... fără proiecte tehnice ci așa... pac-pac... copiate de la turci. Las mai jos citatul din Orlando ca să vedeți în ce hal te poate aduce boala asta gravă.

Boala asta de care vorbesc este atât de specifică PSD încât o putem numi #pesedită“, afirmă fostul ministru Voiulescu pe pagina sa de Facebook.

 

Acesta lasă un alt citat din declarații ale ministrului Eugen Orlando Teodorovici, care și el pare că uită unele aspecte.

"Am semnat un memorandum pe 2 spitale regionale. Constanta si Craiova vor intra maine in sedinta de guvern si in acest an se va incepe constructia care sa se faca intr-un alt sistem: acord guvern-guvern. Sunt doua state, un reprezentant e maine la Bucuresti unul dintre reprezentantii acestor 2 state, Turcia, cu care se va face unul din cele doua spitale, la Constanta, regionale. Sunt spitale regionale de ultima generatie, deja construite in alte parti. Efectiv se ia proiectul tehnic, se copiaza, nu inventam noi nimic, sa nu mai pierdem timpul pe licitatii de proiecte tehnice si altele", conchide Vald Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel