Europa, îngenuncheată de al treilea val al pandemiei. Italia a introdus un tren de terapie intensivă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Şefa Comisiei Europene promite că, începând din aprilie, țările membre ale Uniunii vor primi o cantitate mai mare de vaccin anti-COVID. Astfel, în al doilea trimestru, sunt așteptate pe continent 300 de milioane de doze.

Până acum, Uniunea Europeană a aprobat serurile „Pfizer”, „Moderna” şi „Astra Zeneca”. Agenţia Europeană a Medicamentului ar urma să avizeze, joi, și vaccinul producătorului american „Johnson&Johnson”.

O accelerare a campaniei de imunizare este critică în condițiile în care multe țări europene sunt îngenuncheate de al treilea val al pandemiei, în frunte cu Ungaria, Cehia și Slovacia.

 

Italia a introdus un tren de terapie intensivă

 

Italia este prima ţară din Uniunea Europeană care trece pragul de 100.000 de decese cauzate de virusul Sars-Cov-2. Spitalizările din secțiile Covid sunt din nou în creștere.

Drept urmare, noul premier a promis că în zilele următoare guvernul său va ″intensifica semnificativ″⁣ campania de vaccinare.

În plus, în gara centrală din Roma se află un tren medical complet echipat cu paturi de terapie intensivă. Acest spital pe şine a fost conceput pentru a transfera pacienţii cu forme grave de COVID.

Gino Tosi, infirmier: ”În cazul în care pacientul are unele complicații respiratorii, putem începe imediat manevrele de resuscitare.”

 

Ungaria revine la carantina totală

 

Începând de luni, Ungaria este din nou în carantină totala. Școlile, grădiniţele şi magazinele neesenţiale vor rămâne închise cel puțin o lună, într-o încercare de a frâna ceea ce autorităţile de la Budapesta consideră a fi al treilea val al pandemiei de COVID-19.

Până acum, în Ungaria, peste un milion de oameni au primit cel puţin prima doză dintr-unul din cele cinci vaccinuri folosite, inclusiv cel rusesc și cel chinezesc.

În schimb, Cehia are în continuare cea mai mare rată de infectare din Uniunea Europeană, informează Știrile PRO TV. De o săptămână, aici a fost instituit un lockdown sever.

Premierul Andrej Babis şi-a avertizat compatrioții că anul acesta Paştele catolic va fi sărbătorit la fel ca anul trecut, adică fără ca oamenii să iasă din locuințe.

O altă măsură decisă de autoritățile de la Praga este ca toate companiile cu peste 50 de angajaţi să-și testeze săptămânal angajaţii, acţiune subvenţionată de guvern pentru a menţine funcţională economia.

 

Critici adresate guvernului Merkel

 

Pe de altă parte, în Germania, guvernul Merkel este tot mai criticat pentru gestionarea campaniei de vaccinare. Până acum, doar 6% din populatie a primit serul anti-Covid.

O parte a problemei este că imunizările pot fi făcute doar la centre speciale, nu și la cabinetele medicale. În Marea Britanie, medicii de familie administrează vaccinuri anti-Covid de luni de zile, reușind inocularea a peste 30% din populație cu prima doză.

O altă greșeală imputată guvernului federal german este decizia pripită a autorităților de a limita administrarea serului AstraZeneca doar până la 65 de ani. Acest lucru a afectat masiv încrederea populației în serul britanic. Și, deși între timp restricția a fost anulată , Germania are în prezent un stoc de 1,3 milioane de doze din serul AstraZeneca.

 

De ce nu poate fi introdus de acum pașaportul de vaccinare

 

În paralel, continuă dezbaterile pe marginea așa-numitului pașaport de vaccinare .

Michael Ryan, directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS: ”În prezent, utilizarea paşaportului de vaccinare ca cerință de călătorie nu este recomandată, deoarece vaccinurile nu sunt disponibile în stocuri suficiente peste tot în întreaga lume, ceea ce nu e echitabil pentru toată lumea.”

Directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS a precizat, de asemenea, că solicitarea aşa-numitelor “paşapoarte de vaccinare” ar putea fi o nedreptate faţă de persoanele care nu pot fi imunizate din anumite motive medicale.

În schimb, în Statele Unite, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a dat undă verde ca americanii vaccinaţi împotriva COVID-19 să se poată reuni în grupuri mici fără să poarte măşti.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel