Italia. Două românce s-au dat drept vrăjitoare și au jefuit o tânără. I-au spus că este blestemată și că ele o pot salva

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
italia doua romance s au dat drept vrajitoare
italia doua romance s au dat drept vrajitoare

Două românce, una de 43 de ani, rezidentă în Scalea, și alta de 39 de ani, rezidentă în Montalto Uffugo, s-au dat drept vrăjitoare și au înșelat o tânără din Cosenza, căreia i-au spus că este victima unui bestem.

Cele două femei au făcut-o pe o tânără de cincisprezece ani din Cosenza, care are probleme mentale, să creadă că a fost victima unei vrăji. Polițiștii echipei mobile, coordonați de subcomisarul Fabio Catalano, le-au reținut, marți, pe cele două românce (Elisa M., în vârstă de 43 de ani, rezidentă în Scalea, și Katia Stella, în vârstă de 39 de ani, din Montalto Uffugo). Marți, cele două femei au ajuns în închisoare, la cererea procurorului din Cosenza, Mario Spagnuolo. 

Ancheta polițiștilor, care a pornit după o plângere depusă de părinții minorei, a permis reconstruirea evenimentului. Astfel, oamenii legii au stabilit că o femeie de 39 de ani din Montalto Uffugo, care s-a dat drept vrăjitoare, a convins-o pe tânăra de 15 ani, care are probleme psihice, să creadă că a fost victima unui blestem. Pentru a scăpa de blestem, fata a trebuit să le dea, în mod regulat, bani. Convinsă de cele două femei, fata s-a distanțat de părinții ei, iar uneori chiar i-a atacat. Părinții nu/și mai putea controla fiica de 15 ani, care își părăsit deseori familia, după ce lua bani sau obiecte de valoare din casă. De fiecare dată când părinții încercau să o aducă acasă, erau amenințați de cele două femei. Mai mult, amenințărilor și intimidărilor s-au adăugat și gesturi de violență, la care era supusă minora. Cele două femei nu au renunțat la intenția lor nici atunci când au aflat că părinții fetei au depus plângere, relatează cosenza.gazzettadelsud.it.

Marți dimineața, polițiștii au pus capăt acestei povești. În timpul perchezițiilor din casa româncei din Scalea, agenții au găsit o  carte de magie neagră și banii pe care i-as obținut de la tânăra de 15 ani. Ancheta este în curs, pentru a se stabili dacă există și alte victime ale escrocheriilor celor două femei românce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel