Italia. Alex și-a ucis tatăl pentru a-și salva mama de agresiuni: „Este o victimă, nu un ucigaș“. Tânărul riscă 20 de ani de închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Alex P., băiatul care și-a ucis tatăl vitreg, Giuseppe, în vârstă de 52 de ani, pentru a o apăra pe Maria, mama sa, de atacurile bărbatului, va intra în proces pe 30 aprilie. Ipoteza acuzației este uciderea voluntară agravată de relația de familie. Alex este în prezent arestat la domiciliu în casa sa din Collegno (Torino).

 

Crimă voluntară agravată de legăturile de familie: aceasta este ipoteza acuzației pe care procurorul din Torino o face împotriva lui Alex P., tânărul de douăzeci de ani care la 30 aprilie anul trecut l-a înjunghiat pe tatăl său pentru a-și apăra mama de încă un atac din partea partenerului ei. Ancheta a fost formal închisă. Tânărul este în prezent arestat la domiciliu în casa sa din Collegno.

„Sunteți singurul care ascultă. Trebuie să interveniți drastic. Aici ne riscăm cu toții viața", este mesajul pe care Alex și fratele său, Denis, îi scriseseră unchiului lor în noaptea uciderii lui Giuseppe P., în vârstă de 52 de ani. Apoi, a urmat crima, iar bărbatul a fost ucis cu numeroase lovituri de cuțit.

„Este o victimă, nu un ucigaș. Mă bucur că nu este în închisoare", a afirmat Maria C., mama lui Alex, într-un interviu pentru La Stampa. „Am avut întotdeauna credință în justiție, am crezut întotdeauna în ea. Și aceasta este o confirmare. Știam că Alex va fi înțeles mai devreme sau mai târziu", a repetat femeia, adăugând că fiul ei i-a salvat viața.

Alex și-a ucis tatăl pentru a-și salva mama de agresiuni: „Este o victimă, nu un ucigaș“

 

În ziua crimei , de fapt, Maria a fost atacată verbal de soțul ei Giuseppe, un muncitor de 52 de ani, care a acuzat-o că are un amant. Și totul pentru că a salutat un coleg la sfârșitul schimbului de muncă. Nu a fost prima dată când s-a întâmplat asta. Bărbatul era orbit de gelozie, era beat de multe ori, o urmărea pe ascuns și îi controla fiecare mișcare. Dar în seara aceea situația s-a agravat.

În primul rând, fratele lui Alex, Denis, i-a trimis un mesaj unchiului său, cerându-i să intervină după amenințările tatălui său care ar fi spus că „va ucide pe toată lumea”, apoi băiatul, ca să-și apere familia a luat cuțite din bucătărie și l-a lovit de 24 de ori. „Copiii mei s-au împiedicat, au încercat să mă apere, așa cum au făcut-o mereu”, va spunea afirmat mama după intervenția poliției. Femeia a descris, de asemenea, decizia judecătorilor de a atenua măsura preventivă drept „un miracol”. „Alex merită o viață normală: cea pe care nu a avut-o până acum”, a adăugat avocatul Claudio Strata, care îl apără, potrivit FanPage.it.

După crimă, colegii de clasă ai lui Alex s-au oferit să-l găzduiască acasă, în arest la domiciliu, atunci când judecătorii au stabilit că ar fi „prea traumatic” ca el să se întoarcă la casa unde a avut loc crima și necesitățile anchetei nu vor permite. Iar în iunie, de la casa unui prieten, tânărul susținuse și examenele finale. Cu acea ocazie, ministrul educației de atunci, Lucia Azzolina, l-a telefonat pentru a-l saluta și a-l sprijini. După absolvire, Alex a mers la facultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel