Italia a depășit 100.000 de decese provocate de COVID-19. "Toate împreună sunt un mare doliu național, zilele grele nu s-au terminat"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pacienti_covid_italia_buletin
pacienti_covid_italia_buletin

Italia a devenit prima țară a Uniunii Europene care a depășit 100.000 de decese provocate de COVID-19. "O sută de mii de morți sunt o sută de mii de tragedii", se menționează într-un editorial emoționant publicat de Corriere dela Serra.

Cu exact un an în urmă, Italia devenea prima țară din lume care intra în carantină totală pentru a opri răspândirea coronavirusului. În 9 martie 2020, întreaga populație de peste 60 de milioane de locuitori a primit ordin să stea acasă. Pandemia era la început, dar spitalele din bogata Lombardie, din nord, deja nu mai țineau pasul. Până acum a rămas cea mai afectată regiune italiană, cu aproape 30.000 de vieți pierdute.  Este urmată de Emilia-Romagna și Veneto. La fel ca în multe alte țări europene, și în Italia situația se înrăutățește din nou. Numărul infectărilor săptămânale a crescut cu 30%.

La Roma se vorbește tot mai des despre restricții mai dure, dar autoritățile speră că vaccinul va face diferența. Autoritățile vor ca de luna viitoare să fie vaccinați lunar zece milioane de oameni. "O sută de mii de morți sunt o sută de mii de tragedii. Confruntați cu ceva total neașteptat și fără precedent, cum este această pandemie, noi, italienii, am reacționat uneori în moduri opuse. De mult timp, a existat tendința de a subestima, de a minimiza sau chiar de a nega", potrivit editorialului publicat de Corriere dela Serra.

Italia nu a avut niciodată atât de multe decese, 700.000,  într-un an de pace. De la începutul pandemiei, au fost 108.000 de decese peste media pre-pandemică, ceea ce coincide cu statisticile COVID-19. "Aceste sute de mii de morți sunt atâtea dureri private; dar toate împreună sunt o mare durere publică, un mare doliu național", potrivit editorialului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel