Descoperire SURPRIZĂ: Formele grave de COVID-19, prevenite prin exerciții fizice făcute moderat

Liviu Ludovic / 24 aug 2020, 19:57 Salveaza PDF Comentarii
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Bogdan Hagiu, conferenţiar universitar și cercetător din Iași, a studiat impactul sportului asupra infecţiei COVID și spune că a ajuns la concluzia că formele grave ale bolii pot fi prevenite cu exerciţii fizice făcute moderat. Sunt recomandate exerciţiile fizice de anduranță.

Sportul nu îi ajută doar pe cei care vor să arate bine, ci protejează și împotriva viruslui COVID-19.

Bogdan Hagiu, medic şi conferenţiar universitar la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi, spune că pot fi prevenite formele grave de COVID-19, dacă exerciţiile fizice simt făcute moderat.

Medicul spune ca mişcarea îmbunătăţeşte funcţionalitatea mitocondriilor, organitele celulare care produc energie în corp. Acestea sunt primele atacate de virus şi pot duce la forme grave ale infecţiei cu COVID.

Sunt recomandate exerciţiile fizice făcute acasă, la sală sau afară, cu greutatea corpului, cele mai eficiente fiind cele de anduranţă: alergat sau bicicletă.

Exagerarea nu este indicată.

„Excesul de efort fizic, supra-antrenamentul, s-a observat: creşte uşor riscul de a contacta boala”, spune Bogdan Alexandru Hagiu, conferenţiar universitar Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Iaşi.

Întrebat dacă atleţii, sportivii, sunt mai expuşi de a contacta boala, profesorul a răspuns că primele observații au demonstrat acest lucru.

„Primele observaţii, da. Efortul respiraţiei, pătrundea virusul mai adânc în plămâni. Este vorba de creşterea cortizolului”, a explicat profesorul.

„Trebuie să le executăm corect, să avem o dozare normală. Anduranţa este rezistenţă cardio-vasculară sau neuromusculară. Pot lucra în sală, cu greutatea corpului afară. Avem parcuri pentru fitness, pajişti unde putem alerga”, este sfătul lui Mihai Moroşanu, antrenor de fitness.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy