De ce trebuie să îți schimbi hainele imediat ce ajungi acasă. Poți scăpa de multe boli dacă respecți această regulă de aur

Alexandra Curtache |
Data publicării:
De ce trebuie să îți schimbi hainele imediat ce ajungi acasă. Poți scăpa de multe boli dacă respecți această regulă de aur / Foto: Pixabay
De ce trebuie să îți schimbi hainele imediat ce ajungi acasă. Poți scăpa de multe boli dacă respecți această regulă de aur / Foto: Pixabay

Primul lucru pe care este important să îl faci când te întorci de afară este să îți schimbi hainele. La fel ca spălatul pe mâini, atunci când ajungi acasă, așa ar trebui să avem o rutină și cu schimbatul hainelor. Te va feri de multe boli, această regulă simplă, dar foarte importantă.

Când te întorci în sfârșit acasă după o zi plină la serviciu, ești adesea atât de epuizat încât nu ai energia necesară pentru a-ți schimba hainele. Pregătești cina, speli vasele și îți pui copiii la culcare purtând aceleași haine pe care le-ai îmbrăcat de dimineață. Dar se pare că acest obicei nu este chiar atât de inofensiv, până la urmă, și în cele din urmă îți poate afecta sănătatea și aspectul fizic, transmite BrightSide.

Noi am decis să analizăm mai îndeaproape ce se întâmplă dacă rămâi toată ziua în hainele de afară.

 

1. Hainele strâmte nu sunt bune pentru circulația ta 


Blugii tăi skinny preferați te pot face cu siguranță să arăți uimitor, dar dacă nu îi dai jos când te întorci acasă, nu îți vor face niciun favor sănătății tale. Hainele pe care le purtăm atunci când ieșim sunt mult mai strâmte decât cele confortabile de acasă și îți pot afecta negativ circulația sângelui. Îmbrăcămintea restrictivă poate încetini circulația sângelui, iar dacă o porți în mod constant, îți poate afecta venele.

 

2. Hainele pe care le purtăm afară pot aduce bacterii în casa 


Deși nu te poți îmbolnăvi pur și simplu stând în aceleași haine toată ziua, există totuși o șansă să aduci în casă germeni care pot provoca diverse infecții. Printre aceste bacterii se numără Acinetobacter, care declanșează infecții respiratorii și Staphylococcus aureus, care poate provoca inflamații în diferite părți ale corpului și care este rezistent la multe medicamente.

Deși medicii consideră că nu ar trebui să fii prea îngrijorat de faptul că aduci acasă aceste bacterii pe hainele tale, este totuși posibil să fii afectat de ele, iar cea mai bună soluție ar fi să nu umbli prin casă cu hainele de afară.


3. Poți fi afectat de acnee corporală


Dacă ai o acnee neplăcută pe umeri sau pe spate, ar fi bine să te uiți mai atent la modul în care te îmbraci. În timp ce hainele din țesături sintetice pot părea atractive, acestea nu permit pielii tale să respire și rețin căldura pe corp, cauzând erupții.

Un alt motiv pentru apariția coșurilor pe gât sau pe piept ar putea fi obiceiul tău de a rămâne în hainele de gimnastică odată ce ajungi acasă. Îmbrăcămintea sportivă este concepută pentru a te face să te simți bine în timp ce faci sport, dar dacă nu o dai jos după ce sesiunea de gimnastică s-a terminat, poate duce la înfundarea porilor și la apariția punctelor negre.

 

4. Hainele „de oraș” ar putea duce la probleme cu stomacul


Hainele strâmte care te împing în talie pot cauza probleme de sănătate care merg mult dincolo de disconfort. Hainele care pun presiune pe abdomen pot declanșa diverse probleme digestive, inclusiv refluxul de acid, una dintre cele mai frecvente afecțiuni intestinale. Dacă nu poți renunța la blugii tăi mulați sau la fusta creion preferată, încearcă să nu le porți zilnic și schimbă-te în ceva confortabil imediat ce ajungi acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel