Danemarca și Cehia preiau 4 pacienți cu COVID-19 din România, în stare gravă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Alți patru pacienți cu COVID-19, în stare gravă, din zona Mureș - Cluj și București, vor fi transferați în Danemarca și Cehia. Transferurile vor avea loc cel mai probabil sâmbătă.

Raed Arafat, șeful DSU, spune că au avut loc deja 3 transferuri de pacienți în Germania. Este vorba despre câte 6 bolnavi transferați luni, marți și miercuri.

„În următoarele două zile urmează să ducem pacienți în Danemarca și în Cehia. Avem acceptați doi pacienți în Danemarca și doi pacienți în Cehia. Dacă totul merge bine, transferurile se vor efectua în cursul zilei de mâine”, spune Arafat.

Potrivit acestuia, transferul se va face cu avioane ale Ministerului Apărării și cu echipe SMURD din București și din Mureș, „având în vedere că o parte dintre pacienți sunt din zona Mureș - Cluj și cealaltă parte din zona București”.

Conform lui Arafat, România are trasferați în străinătate 38 de pacienți, respectiv 16 în Ungaria, doi în Polonia, doi în Austria și 18 în Germania.

"Pe lângă pacienții trimiși deja în Ungaria, Polonia, Austria și Germania, vom trimite în Cehia și Danemarca și există discuții - s-a primit deja și din alte țări oferte de locuri de pacienți. Se analizează și când se concretizează le vom anunța”, adaugă Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Aproape 1.900 de paturi sunt ocupate în secțiile ATI COVID din România

 

1.877 de paturi ATI COVID sunt ocupate vineri în spitalele din România. Practic, în unitățile medicale nu mai există niciun loc liber.

Este în continuare aglomerație în secțiile ATI COVID unde nu există paturi libere, au anunțat vineri reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

În secțiile ATI COVID din România nu sunt în continuare paturi libere. 1.877 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, în România există 1.752 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 181 de paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, anunță cei de la GCS.

În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel