Coronavirus. Dan Barna avertizează: "E un risc foarte mare ca situația să explodeze"

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Dan Barna a făcut în seara aceasta un apel la calm şi la respectarea măsurilor promovate de autorităţi, în contextul răspândirii coronavirusului, relatează Agerpres. 

"Hârjoana politică trebuie să înceteze, obiectivul este cum ne descurcăm în această situaţie fără precedent. În momentul de faţă, singura miză pentru România este cât de repede trecem de această criză de coronavirus. Miza Guvernului şi a Parlamentului este de a acţiona cât mai eficient faţă de aceste dificultăţi", a precizat Barna, la postul de televiziune Realitatea Plus.

"E foarte important să rămânem calmi, să respectăm măsurile care sunt promovate de autorităţi şi asta este o miză foarte importantă, pentru că evident vom trece peste acest fenomen, însă el nu dispare într-o săptămână sau două. Va fi o perioadă de săptămâni, luni, în care toate lucrurile, aşa cum eram noi obişnuiţi să funcţioneze, vor fi diferite (...). Să nu intrăm în panică şi în isterie, să respectăm măsurile de igienă - spălatul pe mâini, evitarea contactului, a aglomeraţiei, evitarea participării la evenimente. Am decis şi la noi în partid să suspendăm toate activităţile, trecem totul pe online. E o perioadă în care trebuie să fim foarte precauţi", a precizat Dan Barna.

 

Liderul USR le-a cerut românilor din diaspora să rămână, pe cât posibil, acolo unde se află în momentul de faţă

 

"Dacă nu este o chestiune de viaţă şi de moarte, e necesar să rămână fiecare acolo unde este, pentru că fiecare deplasare este un prilej de a se răspândi virusul. Mesajul către diaspora este de a rămâne pe cât posibil acolo unde sunt în momentul de faţă. Nu e o perioadă deloc bună pentru a călători", a punctat Barna.

"Ideea că păcăleşti autorităţile şi că spui că vii din Ungaria, când de fapt tu vii din Italia, e o greşeală. Pentru că tu mergi acasă, la familia ta, la prietenii tăi şi există posibilitatea de a purta virusul şi a-l distribui în mediul tău. Poate să afecteze exact cele mai dragi persoane - familia şi prietenii. Responsabilitatea fiecăruia dintre noi este să intrăm în carantină, să spunem şi să declarăm că venim din Italia, dacă se întâmplă lucrul acesta. Sunt cetăţenii României, trebuie să fie primiţi, dar este de aşteptat ca oamenii să fie responsabili şi să nu se gândească că păcălesc pe cineva ducându-şi acasă virusul în familia lor", a subliniat Dan Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel