Cu ce s-a tratat Donald Trump: cocktail anti-COVID gândit de americani

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O echipă de experţi de la Eastern Virginia Medical School a publicat o listă cu un cocktail de vitamine şi medicamente cu rol esenţial în prevenţia şi tratamentul formelor uşoare de Covid 19. 

Toată lumea vrea să ştie în această perioadă dacă poate fi boala Covid-19 prevenită. Sunt foarte puţine date care să răspundă la această întrebare.

Însă, a apărut o listă, făcută de medicii dintr-un centru medical de prestigiu din Virginia, cu un cocktail de vitamine şi medicamente, care ar putea juca un rol în prevenţia sau ameliorarea formelor uşoare de boală. Pe o bună parte din ele le ia şi preşedintele Donald Trump.

Valeriu Gheorghiţă, medic infecţionist la Spitalul Militar Central, spune că schema nu este un substitut pentru celelalte măsuri de prevenţie, dar că nici nu este total contraindicată.

Astfel, pe lista de prevenţie în boala Covid 19 sunt trecute vitamina C, zincul, famotidina, melatonina şi vitamina D, dar şi concentraţiile potrivite.

„Vitamina D, din ce ştim, are un rol imunomodulator important, îmbunătăţeşte răspunsul imunologic şi ajută bineînţeles la stabilizarea vaselor de sânge. Ştim doar că, de pildă, pacienţii care au deficit de vitamina D au un risc mai mare de îmbolnăvire şi de evoluţie severă şi suplimentarea cu vitamina D ar putea avea beneficii în acest sens, însă la fel, expunerea repetată, prelungită la vitamina D, fără să ai un deficit de această vitamină, s-ar putea să nu fie foarte bună pe termen lung. Famotidina, Zincul, iarăşi sunt adjuvanţi în prevenţia infecţiei. De asemenea, melatonina s-a observat că ar scădea, din anumite studii, riscul de infecţie”, explică dr. Valeriu Gheorghiţă, medic infecţionist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel