Criză de paturi la ATI. Pacienții cu forme grave de Covid-19 ar putea fi transferați în străinătate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
pacienti_covid_terapie_intensiva
pacienti_covid_terapie_intensiva

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, astăzi, că numărul paturilor la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19 va creşte în continuare, precizând că pacienţii grav bolnavi ar putea fi transferaţi în străinătate.

„Cu siguranţă se vor găsi locuri. Este o temă complicată, dar extrem, extrem de importantă. La fiecare întâlnire pe care o am cu premierul, cu ministrul Sănătăţii, cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, eu aduc pe tapet această problemă a locurilor de la terapie intensivă, a locurilor de la terapie intensivă cu ventilator şi probabil aţi observat că de la săptămână la săptămână numărul paturilor de la terapie intensivă a crescut în România şi va creşte în continuare. Este, însă, o cursă complicată, fiindcă aceste locuri se creează destul de greu şi pandemia se răspândeşte destul de repede. De aceea, trebuie să fim cu toţii responsabili, să respectăm măsurile care au fost stabilite de Guvern pentru a da o şansă reală şi medicilor, dar şi bolnavilor care din păcate ajung într-o stare destul de gravă în spital”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a informat că ţările în care ar putea fi transferate persoane grav bolnave vor fi cunoscute când Ministerul Sănătăţii va finaliza demersurile. Preşedintele Iohannis şi-a exprimat însă speranţa că nu se va ajunge la aşa ceva.

„Este prematur să dau acum detalii legate de aceste contacte. Ele vor fi cunoscute atunci când Ministerul Sănătăţii finalizează efectiv demersurile. Din păcate, trebuie să vedem că peste tot această pandemie accelerează şi locurile devin foarte puţine, până şi în state unde toată lumea a crezut că sistemul sanitar face faţă la orice şi vedem că nu mai este chiar aşa. Sper să nu ajungem la aşa ceva”, a subliniat Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel