Covid-19: Nou, test de severitate

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Abionic, o companie elvețiană de tehnologie medicală din Lausanne, a creat primul test rapid de sânge pentru a ajuta medicii să decidă dacă pacienții cu COVID-19 necesită tratament în unitățile de terapie intensivă. Fondată în 2010 ca o companie derivată a Școlii Politehnice Federale din Lausanne (EPFL), Abionic își distribuie testele și dispozitivele în principal în Europa.

Testul COVID-19 Severity Score, în prezentările făcute de Abionic, folosește o picătură de sânge din deget pentru a determina cât de severă este starea pacientului și cât de probabil este să se înrăutățească. Rezultatele testului sunt gata în de cinci minute iar medicii pot decide dacă un pacient trebuie internat în terapie intensivă, transferat într-o secție de spital general sau externat, precizează site-ul swissionfo.ch.

Abionic a adaptat procesul de diagnostic pe care l-a dezvoltat pentru detectarea sepsisului, o complicație care pune viața în pericol, pentru a fi utilizat în lupta împotriva COVID-19 pentru a oferi rezultate mai rapide.

Testul de severitate în cazurile de COVID-19 se bazează pe „Scorul de evaluare a insuficienței organice secvențiale” - scor SOFA, pe care spitalele îl utilizează pentru a determina starea unui pacient în unitățile de terapie intensivă pe baza funcționării organelor.

Testul a fost validat în studii clinice cu câteva sute de pacienți din diferite țări și spitale și a primit aprobarea pentru utilizare în Europa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel