Coronavirus. MAE, precizări despre românii de pe nava japoneză Diamond Princess, cu 60 de persoane testate pozitiv la bord

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto:  Singapore Cruise Society / Facebook
sursa foto: Singapore Cruise Society / Facebook

Printre persoanele aflate pe nava de croazieră Diamond Princess diagnosticate cu coronavirus nu sunt români, anunță MAE.

Întrebați dacă printre ultimele persoane infectate aflate la bordul navei de croazieră Diamond Princess sunt și români, reprezentanții MAE au răspuns că nu știu despre așa ceva.

Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții misiunii diplomatice, până la acest moment nu au fost identificați cetățeni români printre persoanele ale căror rezultate medicale au confirmat prezența coronavirusului, au informat reprezentanții MAE.

Alte 60 de persoane care se află pe nava de croazieră Diamond Princess au fost diagnosticate cu noul tip de coronavirus și, astfel, numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 130, a relatat, luni, presa locală. Conform sursei citate, naționalitatea acestora nu a fost confirmată, însă la bordul navei se află şi români.

Oamenii aflaţi pe navă au fost rugaţi să stea în aer liber pentru scurt timp şi să poarte măşti, mai scrie presa locală.

La bordul navei se află şi 17 români, 15 membri ai echipajului şi doi turişti.

În a doua jumătate a lunii ianuarie, un bărbat în vârstă de 80 de ani, din Hong Kong, a zburat în Japonia, iar aici s-a îmbarcat pe nava de croazieră Diamond Princess. Vasul de croazieră a ajuns pe 25 ianuarie la Hong Kong, unde pacientul a debarcat. Pasagerii au fost rugați să rămână în camerele lor până când vor fi testați, au transmis autoritățile, precizând că ar putea dura ceva timp până se încheie acest proces.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel