Coronavirus în România. Raed Arafat anunță măsuri extreme: Școli închise, evenimente publice anulate

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a anunțat cele mai noi decizii în contexul coronavirusului.

Şeful DSU, a anunţat că s-a stabilit procedura ce se va aplica în cazul unor infecţii cu noul coronavirus care privesc și suspendarea cursurilor şcolare. De asemenea, se interzic evenimentele cu peste 1.000 de oameni.

De asemenea, școlile în care înregistrează cazuri de Covid-19 își vor suspenda cursurile pentru două săptămâni.

Aceste restricții intră în vigoare de duminică, 8 martie, și sunt valabile până la data de 31 martie.

„S-au aprobat procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz sau a mai multor cazuri de infecţie cu coronavirus. Această procedură a fost redactată de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi nu ia în considerare doar aspectele medicale. Poate la nivelul comitetului judeţean care decide în final la propunerea DSP şi a Inspectoratului Şcolar din judeţul respectiv poate să analizeze alte criterii decât cele medicale când ia această decizie: criterii sociale, discuţii cu părinţii samd", a declarat Raed Arafat.

Totodată vor fi sistate până la 31 martie stagiile practice în spitale pentru studenți, precum și vizitele aparținătorilor persoanelor internate.

„Începând de astăzi, se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricăror activități care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane. În cazul unor activități care implică mai puțin de 1.000 de persoane, deciziile se vor lua la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel