Coronavirus. Farsă în Bistrița-Năsăud. Un bărbat a pus autoritățile pe jar, pentru că a vrut „să facă o tură cu izoleta”

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un bărbat de 60 de ani din Bistrița-Năsăud a pus duminică autoritățile pe jar, anunțând că este suspect de coronavirus, doar pentru că a vrut „să facă o tură cu izoleta”.

Un bărbat a sunat la 112 spunând că se simte rău, menționând printre altele că a venit recent din Italia.

Atunci când echipajul a ajuns acasă la bărbat, aducând cu ei și cu izoleta, și-au dat seama că a fost vorba despre o farsă, bărbatul mărturisind că a vrut doar „să facă o tură cu izoleta”.

Farsa bărbatului a fost sancționată cu o amendă de 5.000 de lei.

Prefectura Bistrița a făcut cazul public pentru a atrage atenția asupra responsabilității personale de care trebuie să dea dovadă fiecare cetățean prin respectarea restricțiilor impuse, pentru stoparea răspândirii coronavirusului.

 

Autoritățile fac apel la responsabilitatea fiecărui cetățean

 

"Azi, 15.03. a.c., în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel 112 în care un bărbat, cu vârsta de 60 de ani din Crainimăt (n.r. – localitatea din Bistrița – Năsăud), afirmă că e întors din nordul Italiei și prezintă simptome precum febră, tuse și deficit respiratoriu. Un Echipaj B2 din Substația Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecție adecvate (echipament complet de protecție biologică). La fața locului, s-a constatat faptul că în apelul 112 a fost furnizată o identitate falsă, că persoana în cauza a declarat aspecte neconforme cu realitatea. Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind deferit Poliției. Agenții de Poliție s-au deplasat la fața locului și au sancționat persoana cu o amendă de 5000 de lei", au declarat autoritățile bistrițene, potrivit publicației presasm.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel