România are vaccinul contra coronavirusului: "Încep testele!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: OncoGen / Facebook
sursa foto: OncoGen / Facebook

Un vaccin românesc împotriva noului coronavirus va intra în teste. Anunţul a fost făcut de grupul de cercetători de la OncoGen, Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului.

"O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. 

#Vaccine #Romania #VaccineRomania #Covid19Vaccine #VaccineOncoGen

P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi incepem testele!
Important: Acest vaccin este doar pentru testare in laborator (deocamdata)", se arată pe pagina OncoGen.

Prof. dr. Virgil Păunescu, șeful catedrei de Imunologie în cadrul Universității de Medicina și Farmacie "Victor Babeș" Timișoara, a confirmat această informație și a dat detalii suplimentare, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

"Acest vaccin este căutat de foarte multă lume. Noi lucram la o tehnologie care se numește vaccinare personalizată anti-cancer. Această vaccinare personalizată este puțin diferită față de cea clasică. După ce structura coronavirusului a fost publicată pe internet de cercetătorii chinezi, am început cercetarea pentru acest vaccin. La o săptămâna după ce am pus tehnologia pe site, n-a contactat Ambasada Chinei în România și ne-au rugat să folosească rezultatele noastre în cercetărilor lor și ne-au întrebat dacă avem nevoie de sprijin în bani sau aparate să terminăm această cercetare. Situația a luat o turnură dramatică, iar cei de la Ambasadă ne-au rugat să punem în paranteză această discuție pentru o perioadă de timp, după care azi dimineață au revenit cu un telefon. 

Vaccin coronavirus România - chinezii și americanii au sunat la Timișoara

 

Noi am extrapolat o cercetare din cancer la vaccinarea împotriva virusului. Am dezvoltat un concept cu consecințe mai largi. E un vaccin flexibil care se poate adapta și în cazul în care virusul se modifică genetic. Conceptul pornește de la premisa că populațiile largi, cum este cea europeană, sau cea nord-americană au caracterisitici imune apropiate. Ținând cont de aceste caracteristici, am identificat un număr de 15-20 de peptide provenind din capsula coronavirusului care pot acoperi aproximativ 90% din populația României, respectiv a Europei", a spus Virgil Păunescu. 

Profesorul a dezvăluit că, de la momentul publicării tehnologiei pe platformele specializate de cercetare mondiale, au fost sunați de mai reprezentanți ai comunității științifice din China și Statele Unite ale Americii. 

Totodată, el a precizat că, dacă totul merge bine, vaccinul ar putea fi produs în masă și distribuit până la toamnă, iar tehnologia folosită este una avansată, nefiind nevoie de testarea pe animale, ci doar de cea în laborator. 

 (w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel