Corina Crețu: "Avem bani gratis. Putea fi construit măcar un spital regional"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
Corina Cretu Facebook
Corina Cretu Facebook

Comisarul European Corina Creţu a declarat, joi, că Guvernul putea să construiască măcar unul dintre cele trei spitale regionale. Ea a adăugat că România are bani de la Uniunea Europeană pe care nu îi foloseşte.

„Ce este cert este că spitalele nu există. În opinia noastră ar fi putut fi făcut măcar unul dintre ele dacă guvernele din ultimii ani ar fi avut voinţa politică să facă acest lucru. Aceasta este realitatea. Avem bani gratis de spitale de la Uniunea Europeană şi nu îi folosim, motiv pentru care românii sunt privaţi de îngrijire de calitate şi în loc să folosim banii primiţi lansăm tot felul de petarde inutile”, a susţinut Corina Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Comisarul european a afirmat că a solicitat în repetate rânduri Guvernului României să transmită Comisiei Europene un punct de vedere cu privire la modul în care vor să continue acest proiect al spitalelor regionale, însă nu a primit un răspuns.

De asemenea, Corina Creţu a adăugat că oficialii europeni nu sunt de acord ca banii alocaţi din actualul exerciţiu bugetar pentru cele trei spitale regionale să fie cheltuiţi doar pentru documentaţie.

Reacţia comisarului european vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, la un post de televiziune, că Guvernul nu mai are bani pentru construirea spitalelor regionale, banii alocaţi fiind cheltuiţi pe documentaţie. Premierul a precizat că a discutat cu Corina Creţu în acest sens, conform Mediafax.ro.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel