Coordonatorul planului de vaccinare din Portugalia demisionează după ce mai multe persoanelor neprioritare s-au vaccinat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Coordonatorul planului de vaccinare portughez COVID-19, Francisco Ramos, a demisionat după ce a depistat nereguli în selecția lucrătorilor din domeniul sănătății care ar trebui imunizați la Spitalul Crucii Roșii de la Lisabona, unde prezidează comisia executivă.

Ministerul Sănătății din Portugalia a anunțat într-o declarație că Ramos și-a dat demisia și că funcționarea „grupului de lucru” pentru planul de vaccinare va fi asigurată de către ceilalți membri ai nucleului de coordonare.

Însuși Ramos și-a explicat demisia într-o altă notă, în care a indicat că a descoperit nereguli în procesul de selecție pentru vaccinarea profesioniștilor din domeniul sănătății la Spitalul da Cruz Vermelha din Lisabona, fără a oferi detalii suplimentare.

Ramos a coordonat „grupul de lucru” responsabil cu proiectarea și dezvoltarea programului de vaccinare împotriva COVID-19 în Portugalia, care a început pe 27 decembrie.

Într-o primă fază, lucrătorii din domeniul sănătății și din prima linie și lucrătorii din casele de îngrijire medicală au fost vaccinați, deși în ultimele zile au apărut mai multe controverse după ce a devenit cunoscut faptul că în diferite părți ale Portugaliei au fost imunizați oameni care nu aveau nicio prioritate.

Printre aceștia, rude ale administratorilor spitalului, oficiali ai securității sociale și chiar lucrători la o brutărie de lângă delegația din Porto a Institutului Național de Urgențe Medicale (INEM).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel