Control la Spitalul Județean de Urgență Reșita, după imaginile șocante cu bolnavi dezbrăcați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Nelu Tătaru a cerut un control de urgență la Spitalul Județean de Urgență Reșita, după ce în spațiul public au apărut imagini șocante cu bolnavi dezbrăcați, stând în condiții mizere.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a cerut, miercuri dimineață, reprezentanților Inspecției Sanitare de Stat (ISS), să facă de urgență un control la Spitalul Județean de Urgență Reșita, urmare a imaginilor apărute în spațiul public privind modul în care sunt tratați pacienții din cadrul secției de boli infecțioase.

ISS va verifica condițiile în care se acordă asistența medicală, respectarea circuitelor și a protocoalelor medicale în vigoare, transmite Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății va face un control și la Direcția de Sănătate Publică Caraș Severin pentru a verifica modul în care reprezentanții acestei instituții și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu în acest caz.

Conducerea Ministerului Sănătăţii a luat legătura cu reprezentanții autorităților locale, respectiv Consiliul Judeţean Caraș Severin, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgență Reșița pentru dispunerea măsurilor necesare pentru remedierea de urgență a deficiențelor.

 

Imagini cu bolnavi cu probleme psihice îmbrăcați sumar sau chiar dezbrăcați

 

În spațiul public au apărut imagini cu bolnavi cu probleme psihice îmbrăcați sumar sau chiar dezbrăcați, stând în condiții mizere în Spitalul de Urgență Reșița, într-un loc dedicat pacienților Covid. O imagine șocantă surprinde un cadavru într-un sac negru, lăsat pe unul dintre paturile de salon.

Potrivit „Express de Banat”, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, instituție în subordinea căreia se află spitalul, a declarat că „este spitalul care a fost declarat COVID. Sunt oameni care nu au discernământ și care, în mod normal, ar fi trebuit internați în alte secții. Ei au fost aduși acolo, se dezbracă, știți cum sunt… Cancerul din sistemul de sănătate este vechi de 30 de ani și sperăm să putem, după noile alegeri, să avem putere să schimbăm legi, nu numai să ne conformăm. Poate chiar să facem o nouă lege a sănătății. Sunt condițiile moștenite din sistemul de sănătate, spitalul nu a avut în ultimii 15 ani niciun fel de investiții, decât ce a făcut Primăria Reșița”, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel