Controale masive în Italia: Sute de medici nevaccinați au continuat să lucreze, încălcând legea

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Aproximativ 280 de medici şi alţi membri ai personalului sanitar au continuat să lucreze ilegal în Italia, nefiind vaccinaţi anti-COVID-19, așa cum prevede legislația actuală. Anunțul a fost făcut, astăzi, de carabinierii (poliţia militarizată), la finalul verificărilor desfăşurate în cadrul campaniei de imunizare obligatorie.

Carabinierii au mai descoperit că 126 de cadre medicale au continuat să vină la lucru deşi erau suspendate pentru că nu s-au vaccinat, iar opt medici de familie nevaccinaţi şi-au continuat activitatea.

Până în prezent, au fost verificați aproximativ 4.900 de angajaţi din sectoarele medical şi de îngrijiri, în mai mult de 1.600 de instituţii private şi de stat, relatează Agerpres.

Reamintim că vaccinarea anti-COVID-19 este obligatorie în Italia începând din luna aprilie pentru angajaţii din sectorul sanitar. Unii dintre aceştia au contestat în instanţă legea care le impune vaccinarea, dar au pierdut procesele.

Guvernul condus de Mario Draghi a decis la sfârşitul lunii noiembrie să extindă vaccinarea obligatorie şi pentru alte categorii profesionale, precum personalul administrativ sanitar, cadrele didactice, poliţiştii şi militarii. În plus, cadrele medicale trebuie să se vaccineze şi cu doza booster.

Potrivit ziarului "La Repubblica", guvernul italian ia în calcul să facă vaccinarea obligatorie pentru toţi angajaţii, iar decizia depinde de modul cum va evolua rata de reproducere a COVID-19 în următoarele 40 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel