Consilier local venit din Italia, face o întâlnire electorală și pleacă în Franța

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un consilier local din comuna Strâmtura, județul Maramureș, întors din Italia, a fost trimis în autoizolare acasă, dar a părăsit România și a plecat în Franța. Asta nu înainte de a face o întâlnire electorală. Autoritățile nu iau măsuri împotriva lui pentru că nu e în țară.

Primarul comunei Strâmtura, Ioan Pasere, a declarat că oamenii din sat sunt nemulțumiți și speriați și acuză autoritățile că acoperă fapta consilierului.

„Un consilier local PNL din comuna Strâmtura s-a întors în țară la începutul lunii martie din zona roșie, Milano, și trebuia să stea izolat la domiciliu. Am aflat că, după câteva zile, a organizat o întâlnire electorală la o pensiune, la care au participat circa 40 de persoane, iar acesta s-a mai întâlnit și cu alți oameni prin sat. Poliția l-a căutat acasă să vadă dacă respectă izolarea dar nu l-au găsit, pentru că a părăsit țara și a plecat cu avionul în Franța. DSP Maramureș mi-a răspuns că trebuia să iasă din izolare în 17 martie, ori el era plecat din țară de aproape o săptămână. Oamenii din sat sunt nemulțumiți și speriați și spun că acest consilier este la partidul care trebuie, PNL, iar autoritățile îl acoperă", a spus Pasere.

 

„Autoritățile nu și-au făut treba în acest caz”

 

Acesta susține că persoanele cu care consilierul a intrat în contact au fost trimise de medicul de familie în autoizolare la domiciliu.

„Poate consilierul era asimptomatic, dar poate era purtător de virus, nu avem de unde să știm pentru că nu a stat în autoizolare la domiciliu iar acum nu mai este în țară. DSP trebuia să aplice amenzile. Nu este corect ca pentru ceea ce a făcut să nu se ia nicio măsură, înseamnă că fiecare poate face la fel. Autoritățile nu și-au făut treba în acest caz, legea nu se aplică", a mai spus edilul din Strâmtura.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă, a declarat la rândul său că situația de la Strâmtura este, încă, în cercetare, în condițiile în care consilierul local respectiv „este plecat din țară", scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel