Comisar european pentru Sănătate, avertisment: "Varianta Delta, dominantă până în august"

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Ministerul Sanatatii
sursa foto: Ministerul Sanatatii

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a spus vineri, în cadrul unei vizite făcute în județul Dâmbovița, că varianta Delta va deveni dominantă până în august la nivel european.

„În unele state membre este deja dominantă și conform Centrului pentru prevenția și controlul bolilor până la sfârșitul lunii august va deveni dominantă în general. (...) Avem vaccinul care este scutul și împotriva acestei variante”, a declarat Stella Kyriakides.

Conform acesteia, numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni odată cu apariția variantei Delta: „Această variantă este mai contagioasă și singurul nostru scut de protecție este vaccinarea”.

„Creșterea cazurilor de persoane infectate este în rândul celor nevaccinați sau în rândul celor care au făcut doar o singură doză. Și cunoaștem de la Agenția Europeană pentru Medicamente că vaccinurile sunt eficiente și împotriva variantei Delta. Deci este important să continuăm să ne vaccinăm”, a mai spus comisarul european.

Stella Kyriakides a afirmat că statele membre au primit până acum 500 de milioane de doze de vaccin și că mai mult de jumătate din toți cetățenii europeni au primit ambele doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel