Colonie de romi, băgată în carantină și păzită de jandarmi: "NU se iese, nu se intră" - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Colonia de romi din Vadu Crişului a fost pusă oficial în carantină, joi seara, începând cu ora 19.00. Testările efectuate în comunitate au arătat că există un număr mari de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, a anunțat prefectul județului Bihor.

Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, a anunțat aseară, într-o postare video pe pagina oficială de Facebook, că măsura a fost propusă de autorităţile judeţene şi aprobată de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat.

"De astăzi, această comunitate unde trăiesc 470 persoane este carantinată şi va intra în monitorizarea Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. Intrările şi ieşirile sunt păzite strict de Poliţie şi Jandarmerie. Practic nu se iese, nu se intră, iar starea de sănătate a întregii comunităţi va fi monitorizată permanent de specialiştii DSP, prin Spitalul orăşenesc Aleşd", a explicat prefectul.

"Se asigură alimentarea cu energie electrică, apă, evacuarea deşeurilor. La un număr de zile, 7-10 zile, cât va dispune DSP, un număr de persoane vor fi testate pentru a vedea în ce stadiu este acea comunitate. Dacă vor exista persoane simptomatice, vor fi extrase şi internate în Spitalul Municipal Oradea", a mai spus Ţiplea.

"Pe 23 aprilie, ne-am deplasat acolo împreună cu cinci instituţii, inclusiv cu colegii de la Arme, jandarmi, Poliţie şi pompieri. Nu am reuşit testarea coloniei pentru că dumnealor nu au dorit. Am revenit sâmbătă şi am testat efectiv un număr de 123 de persoane", a mai spus prefectul, care apreciază că gradul de infectare în comunitatea de romi este de circa 25%.

VIDEO

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel