Cine este românul depistat cu coronavirus. Ar fi angajat la firma italianului testat pozitiv după o călătorie în România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Bărbatul testat pozitiv cu Covid-19 miercuri seară ar locui în Dobrana și ar avea 25 de ani, susține Iuliana Iliescu, primarul comunei Prigoria, de care aparține satul.

Mai mult decât atât, edilul a mai declarat că bărbatul lucra la o firmă a italianului în vârstă de 71 de ani, ce a fost diagnosticat cu coronavirus la Rimini după o călătorie în România, în timpul căreia și-a vizita soacra din Gorj și a desfășurat mai multe întâlniri de afaceri, anunță B1 TV.

În plus, românul, testat pozitiv pentru coronavirus între timp, ar fi participat recent la o petrecere în sat, mai spune primarul Iuliana Iliescu.

Într-o conferință de presă susținută miercuri seară, Victor Costache, ministrul Săntății, anunța că autoritățile române au depistat un prim caz de coronavirus pe teritoriul țării. Demnitarul a explicat că este vorba despre un bărbat din Gorj, „total asimptomatic", ce va fi transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș" din Capitală. (Detalii AICI)
Tot atunci, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, preciza că, în casa bărbatului depistat pozitiv, mai trăiesc șapte persoane, ce vor rămâne în izolare timp de 14 zile. Potrivit primarului din Prigoria, ar fi vorba despre părinții și bunicii pacientului.

Între timp, numărul numărul de persoane infectate cu Covid-19 continuă să crească vertiginos la nivel global. Coronavirusul, care ar fi izbucnit dintr-o piață a orașului chinezesc Wuhan, a provocat deja aproape 2.800 de decese – majoritatea chiar în China – în timp ce cuantumul îmbolnăvirilor a depășit 81.000 de mii, cu tot mai multe state de pe harta lumii raportând primele cazuri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel